Gå til hovedinnhold

Fullstackutvikleren - kongen av kode

Hun har svart belte i koding og løser problemene dine raskere enn du klarer å si fullstackutvikler! Utstyrt med et bredt spekter av kodeverktøy og teknikker, er dette en sann problemløser.

I denne artikkelen vil vi dykke dypere inn i rollen til fullstackutvikleren og utforske skillsa, oppgavene og utfordringene de står overfor i det daglige. Enten det er å bygge komplekse webapplikasjoner eller databaser med høy ytelse, er fullstackutviklere utstyrt for å takle enhver kodenøtt.

Bilde

Hva er en fullstackutvikler?

En fullstackutvikler er en svært dyktig programmerer som kan jobbe med både frontend og backend av et system. De er blant annet ansvarlige for å designe brukergrensesnitt, lage dynamiske webapplikasjoner, utvikle databaser og sikre at alle komponentene i et system integreres på en smud måte.

Bilde

Håndplukk konsulenter av høyeste kvalitet hos Folq

  • Over 2000 konsulenter
  • Over 280 fullstackutviklere
  • Med 13 års erfaring i snitt

Daglige oppgaver og ansvar for en fullstackutvikler

Fullstackutviklere er ansvarlige for ikke bare å designe brukergrensesnitt og lage dynamiske webapplikasjoner, men også å utvikle databaser og sikre at alle komponenter i et system integreres sømløst med hverandre.

De må ha sterke tekniske ferdigheter for å sikre at deres design og implementeringer oppfyller de høyeste standardene for brukervennlighet, ytelse, pålitelighet, skalerbarhet og sikkerhet. En fullstackutviklers stillingsbeskrivelse inkluderer gjerne følgende:

  • Utvikle og vedlikeholde sikre, effektive webapplikasjoner og brukergrensesnitt med optimalisert kode.
  • Bidra til utvikling av produkter gjennom frontend- og backend-programmeringsteknikker.
  • Designe og utvikle nye produktfunksjoner eller programmeringsgrensesnitt (API) for forbedret brukeropplevelse.
  • Utføre grundig programvaretesting, feilsøking og feilretting.
  • Samarbeid med prosjektledere, andre utviklere og designere om produktets utviklingsprosess og sprinter.
  • Oppdatere gjeldende kunnskap mot nye teknologier og trender.
Konsulentene fra Folq er flinke, setter seg fort inn i oppdraget og kommer raskt i gang med jobben. Det er essensielt når vi leier inn konsulenter.
Ingvild Kvamme
Leder
Schibsted
Folq sørger for tilgang til de beste konsulentene - som vi kan håndplukke fra ulike leverandører over hele landet.
Alexander Kenich
Group IT Development Manager
Sector Alarm
Det er veldig digg å slippe den gatekeeperen som du alltid møter på i alle andre konsulentselskaper.
Håvard Edvardsen
Tidligere produktsjef
Elaway
Folq er en utrolig tjeneste som burde være tilgjengelig for flere profesjonelle disipliner.
Herman Schistad
CTO
Kron
Vi er veldig fornøyd med konsulentinnleien gjennom Folq. Konsulentene har vært veldig dyktige og profesjonelle.
Henrik Fagerholt
Product Manager
Gyldendal
Folq gjør det enkelt for oss å finne konsulenter som matcher våre krav til tekniske ferdigheter, soft skills og pris. Det sparer oss for mye tid.
Morten Holla
Head of Development
Ice
Det er mye raskere å bruke Folq i stedet for et stort selskap. Vi fikk napp allerede samme dag vi publiserte oppdraget.
Jakob Grinvoll
CTO
Kokkeløren
Folq har hjulpet oss å vokse ved å ha de rette folkene tilgjengelig, med en superenkel tjeneste for å komme i kontakt med dem.
Alexander Sagen
VP R&D
Airthings
Folq løser et reelt problem på en brukervennlig og smidig måte. Tilbydere og oppdragsgivere nyter godt av en transparent og effektiv markedsplass.
Irene Philipps
Manager Director
Osprey Solutions

Tekniske skills hos en fullstackutvikler

Med riktig kompetanse og tankesett kan fullstackutviklere lage innovative løsninger som gjør livet enklere for alle. En fullstackutvikler har ofte call på disse fire disiplinene:

Frontendutvikling

Frontendutvikling er når du lager delene av et nettsted som folk kan samhandle med. Det inkluderer ting som hvordan nettstedet ser ut og hvordan det fungerer. Det er jobben til en front-end-utvikler å sørge for at nettsiden ser bra ut og fungerer som den skal.

Backendutvikling

Backendutvikling er når du lager deler av et nettsted som folk ikke ser, men som fortsatt krever kode for å kjøre. Dette inkluderer ting som databaser, servere og sikkerhetsprotokoller. Det involverer ofte programmeringsspråk som Python, PHP og Ruby on Rails. Backendutvikling krever en forståelse av hvordan algoritmer og forretningslogikk fungerer.

Databasehåndtering

Databasehåndtering er en grunnleggende ferdighet for enhver fullstackutvikler. Det er spesielt viktig å ha i en verden med mer backend webutvikling og data (flere datapunkter og større datamengder) som skal lagres, integreres og anvendes på tvers av systemer og organisatoriske enheter. Fullstackutviklere bruker databaser som PostgreSQL og MongoDB for å lagre store mengder data som deretter kan prosesseres ved hjelp av kraftige spørringer.

Er stakken blitt fullere? Fullstack nå vs. før

Back in the days pleide fullstackutviklere bare å vite hvordan de skulle kode og lage webapplikasjoner. Nå må de også forstå og mestre ting som brukergrensesnitt, databaser, sikkerhetsprotokoller og algoritmer. De må også holde seg oppdatert med de nyeste teknologitrendene. Det betyr at fullstackutviklere må ha et bredt spekter av ferdigheter, fra koding, litt designkunnskap og ikke minst forretningslogikk!

Sagt enkelt: Fullstackutviklere er kritiske for alle organisasjoner som ønsker å bygge effektive webapplikasjoner som møter brukernes behov. Med sin sterke kunnskap i både frontend- og backend-aspekter av utvikling, spiller de en viktig rolle i å hjelpe organisasjoner med å nå sine mål. Så hvis du ønsker å ansette eller leie inn en fullstackutvikler, sørg for at de har det rette settet med ferdigheter og kunnskaper for å få jobben gjort!

Bilde

Trenger du en fullstackutvikler?

Null stress, vi har folk! Her finnes et stort nettverk av erfarne fagfolk med et bredt spekter av skills og kunnskap. De spiser komplekse webutfordringer til frokost - fra Angular JS til RESTful APIer, fra Kotlin til ReactJS, fra SQL til Tailwind.

Våre dyktige fullstack-utviklere er i stand til å levere på alle specs og kan raskt ta prosjektet ditt til neste nivå. De er tilgjengelige i flere storbyer som Oslo, Trondheim og Bergen.

Turist-fullstack – nybegynner-ordliste for smudere kommunikasjon

Når det gjelder verden av fullstackutvikling, kan det være lett å gå seg vill i alle sjargonger og buzzwords. Det føles som om du trenger en ordbok for å holde tritt med alle de nye tekniske termene som blir kastet rundt!

Vel, her er den! Fullstack-ordlisten vår hjelper deg med å dekode (pappavits) dette språket slik at du kan flekse begreper overfor fullstack-utvikleren. Viktigere enn det: Forstå hva de snakker om. Så la oss dykke rett inn og utforske noen av nøkkelkonseptene innen fullstackutvikling!

Angular

Google står bak denne kraftpakken for frontendutvikling. Angular lar utviklere bygge dynamiske, responsive og skalerbare webapplikasjoner med et moderne rammeverk.

API

Forkortelse for Application Programming Interface, hjelper to programvarer/ systemer å kommunisere med hverandre.

Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD)

La oss kalle det den magiske sausen som holder kodebasen frisk og sunn. CI/CD er en praksis som sørger for at koden kontinuerlig integreres, testes og distribueres automatisk til produksjon.

DevOps

Når utviklere og driftspersonell slår hodene sammen, blir DevOps født. DevOps forener programvareutvikling (Dev) og IT-drift (Ops) for å forbedre samarbeidet og automatiseringen i hele utviklingslivssyklusen.

Docker

Tenk på dette som en magisk eske som holder alt sammen. Docker er en plattform som gjør det lettere å administrere og distribuere applikasjoner ved å pakke sammen all programvaren og avhengighetene i containere.

Java

Det allsidige og plattformuavhengige programmeringsspråket som har vært med oss i mange år. Java er som en bestefar i programmeringsverdenen – litt eldre, men fortsatt full av visdom og erfaring.

Kotlin

Tenk på dette som Java's kule lillebror. Kotlin er et moderne og uttrykksfullt programmeringsspråk som kjører på Java Virtual Machine (JVM) og gjør livet enklere for utviklere ved å kutte ned på Java-bolet.

Kubernetes

Styrer kontainer-showet som en sann sjef! Kubernetes er et åpen kildekode-basert system som hjelper med å administrere og distribuere mikrotjenester, og holder orden i skyens kaos.

Mikrotjenester

Disse små, kraftige tjenestene jobber sammen som et team av superhelter for å redde dagen (eller din applikasjon) ved å være mer modulære og lettere å vedlikeholde og skalere.

.NET

Microsofts "svaret-på-alt" plattform for å lage og kjøre programmer på Windows, web og skyen. .NET inkluderer et omfattende rammeverk med biblioteker og verktøy som gjør det enklere å lage kvalitetsapplikasjoner.

Node.js

Velkommen til JavaScripts eventyr på serversiden. Node.js er et åpen kildekode-basert, plattformuavhengig JavaScript-miljø som lar utviklere bygge skalerbare applikasjoner.

React

Facebooks gave til frontendutviklere! React er et populært JavaScript-bibliotek for å bygge brukergrensesnitt, spesielt for enkelsideapplikasjoner.

Sky

En samlebetegnelse for tjenester og ressurser som leveres over internett. Skyen er som en virtuell lekeplass der appene dine kan løpe fritt og leke med andre apper.

Storybook

Ta kontroll over UI-komponentene dine med Storybook. Det er et verktøy som lar utviklere lage og teste UI-komponenter uavhengig av applikasjonen, noe som bidrar til et mer effektivt og smidig arbeidsflyt.

Tailwind

Gi liv til designene dine med Tailwind CSS, et brukervennlig rammeverk for å bygge moderne og responsive design uten å måtte skrive lange stilark.

TypeScript

Det er JavaScript med et slips! TypeScript gir statiske typer til JavaScript, forbedrer utviklerens produktivitet og reduserer feil i koden.

Vue.js

En annen stjerne på frontend-himmelen, Vue.js, er et populært og lettvekts rammeverk for å bygge elegante og responsive brukergrensesnitt.

Andre relevante roller