Gå til hovedinnhold

Om Folq

“Folq. Med Q.” Det er det de fleste av oss sier, når vi sier at vi jobber her. For oss i Folq gir Q-en mening i å bare være en liten quriositet – eller quriosum – om du vil, kjernen vår ligger jo i navnet vårt også. Det som gir mening for oss i Folq sånn helhetlig sett, er enkelt og greit folk.

Folk i form av kompetanse, og kompetanse i form av kreativitet og teknologisk handlekraft. Så da passet det jo ganske bra, da, at denne Q-en kom inn i arbeidslivene våre når det er formidling av kvalitetssikrede konsulenter vi driver med.

Basseng i ørknen
Bilde

En rettferdig utfordrer

Siden 2017 har den selvbetjente markedsplassen vår vært en møteplass og utfordrer innen konsulentbransjen. Selvstendige konsulenter og små konsulentselskaper finner drømmeprosjektene, og oppdragsgivere finner konsulentene de alltid har drømt om. Vi liker i hvert fall å tenke at det ikke er så langt unna virkeligheten.


Som oppdragsgiver kommer du direkte i kontakt med en konsulent med kompetansen du ser etter, og som konsulent kan du enkelt vise interesse for ulike oppdrag som legges ut. Er dere en match, blir dere sammen enige om oppstart og timepris, og får kontrakten i boks – helt uten dyre og unødvendige mellomledd. Det du ser er det du får, her er det rettferdighet og transparens som rår.

I 2023 åpnet Folq kontor i Stockholm og etablerte virksomhet i Sverige. Markedsplassen og modellen er felles, som gir en effektiv markedsplass og et større tilbud av konsulenter i Norden.

Digg opplevelse
i førersetet

Vi blir veldig glade når vi hører fra fornøyde kunder at konsulentene de har fått inn på prosjekter gjennom oss, har levert mer enn de forventet. Og ingenting gleder oss mer enn når en selvstendig konsulent forteller stolt at hun/han “er selvstendig gjennom Folq”, oppdrag etter oppdrag.

Og alt dette bare skjer uten at vi involverer oss, fordi konsulenter og oppdragsgivere finner hverandre på egen hånd. Sånne fine historier vil vi høre masse mer av fremover. Derfor vll vi fortsette å ha folka i høysetet, med mål om at markedsplassen vår skal bli enda diggere å få tak i konsulenter på, og enda diggere for konsulenter å forholde seg til – og ikke minst lære fra.

Bilde

Historien vår

Det tradisjonelle konsulentmarkedet er ugjennomsiktig og uoversiktlig.

Kunder kan bli frustrerte over å bli nedprioritert av de store selskapene, og samtidig kan det være veldig vanskelig for dem å finne alternativer de kunne stole på. De opplevde det som stor risiko å velge noen andre enn selskaper de kjente fra før.

Ut ifra dette oppsto idéen om markedsplassen Folq, inspirert av det amerikanske selskapet Vettery. De intervjuet og kvalitetssikret folk som lette etter ny jobb, og la dem deretter ut på en plattform hvor arbeidsgivere kunne søke og kontakte dem.

Ideen om en markedsplass hvor kjøper og selger kunne finne hverandre, hvor alle konsulenter ble intervjuet og kvalitetssikret før de ble gitt tilgang til plattformen. Det ville bli ekstremt mye enklere å starte som selvstendig konsulent eller starte små konsulentselskaper, og konsulentkjøperne fikk en plass hvor de selv satt med kontrollen og kunne finne frem eksakt de folqa de trengte. En slik markedsplass virker demokratiserende, er med på å spre kunnskap og gir effektivisering og en langsiktig verdiskapning.