Testutvikler - øker sjansen for en knirkefri lansering
Alt som kan gå galt, går galt. Hvis du ikke har en testutvikler på laget da. Å finne rette person for denne rollen er kritisk for å sikre prosjektet ditt mot kostbare feil under lansering og få ut gullet fra utviklerteamet. I denne artikkelen viser vi deg veien til riktig testutvikler for din digitale lansering.
Og vet du toppen av kransekaka er? Vi har gjort dette fagområdet enda enklere å forstå. Åssen da? Med vår helt egen glosebok!
Er du en testutvikler? Da kan vi være de rette folqa for deg.
Hva er en testutvikler?
Tenk på en testutvikler som IT-verdenens vaktmester! De sørger for at alt går som det skal med nettbaserte applikasjoner eller programvare. Deres hovedjobb er å vurdere, utføre, og håndtere automatiserte testprosesser, slik at alt fungerer som det skal, og kvalitetsstandarden er på topp.
Oppdaget en feil i koden? Testutvikleren er på saken! De feilsøker kodefeil som kan skape trøbbel, legger strategier for at programmet skal fungere smidig, og bruker smarte automatiserte verktøy for å finne og rette opp i feil. De setter også sammen detaljerte testplaner, slik at ikke noe overlates til tilfeldighetene.
Håndplukk konsulenter av høyeste kvalitet hos Folq
- Over 2000 konsulenter
- Over 70 testutviklere
- Med 13 års erfaring i snitt
Daglige oppgaver og ansvar for en testutvikler
Testutviklerens hovedoppgave er å sikre at en programvare eller et nettsted oppfyller alle dine krav som kunde. For å nå dette målet må de analysere utviklingsprosessen til en applikasjon grundig.
Noen av hovedoppgavene til en testutvikler inkluderer:
- Identifisere potensielle problemer i utviklingsprosessen før lansering: Testutviklere bruker automatiserte testverktøy for å finne og rette feil i koden, for eksempel minnelekkasjer som kan føre til systemkrasj.
- Opprette testplaner: En testplan består av en serie tester som er utformet for å vurdere funksjonaliteten og ytelsen til en applikasjon. Testutvikleren er ansvarlig for å lage disse planene ved å definere kriteriene for blink eller bom.
- Utvikle og gjennomføre automatiserte testprosesser: Testutviklere setter opp og kjører dette for å sikre at applikasjonen oppfyller de forventede kvalitetsstandardene. Her bruker man gjerne verktøy som HPE ALM og HPE Performance Center (Load Runner, FitNesse, JMeter eller tilsvarende).
- Feilsøking av kodefeil og identifisering av bugs for å forhindre systemfeil: Testutviklere er også ansvarlige for å rette kodefeil som kan føre til systemfeil.
- Bruke statiske og dynamiske analyseteknikker for å gjennomgå og verifisere kodekvaliteten, samt oppdage designfeil før de blir et stort problem. De kan også anbefale forbedringer av systemets arkitektur og bidra til å optimalisere ytelsen, sikkerheten og skalerbarheten.
- Gi verdifulle tilbakemeldinger rundt brukeropplevelse ved å gjennomføre tester på dette.
Oppsummert: En testutvikler er en essensiell bidragsyter i bedriftens prosess med å lansere en applikasjon eller webside. Deres øye for detaljer og erfarne overblikk kan hjelpe dere med å bygge solide og smidige digitale systemer som kan gjøre veien til gode kundeopplevelser og lønnsom virksomhet mindre humpete.
Lurer du på hvor du finner den perfekte testutvikleren for ditt prosjekt? Da trenger du ikke å lete lengre! Vi har alliert oss med landets dyktigste testutviklere. De er klare til å bruke sitt ørneblikk for å skille gull fra gråstein i koden såvel som brukeropplevelsen, så du kan gå live med senkede skuldre. Bli bedre kjent med noen av dem her.
Ferdigheter hos en testutvikler
Testutvikleren bør sitte på en fin blanding mellom harde og myke skills. Harde skills er ferdighetene tilegnet fra år med studier, kurs, sertifiseringsprogrammer på nett eller gjennom formell, organisert opplæring. Myke ferdigheter er ikke-tekniske ferdigheter i samme gate som personlighetstrekk. Å kunne slå av en prat med hvem som helst og finne ut hva de vil er ikke noe man får 10 studiepoeng i, men likevel helt sentralt for testutvikleren som skal få fram det beste i hele teamet.
Harde skills
Programmeringsspråk
En testutvikler bør ha god kunnskap om programmeringsspråk for å sikre at kodefeil raskt blir identifisert og rettet. Når man kjenner et språk til bunns, er det lettere å oppdage potensielle problemer før de utvikler seg til store problemer. Dette kan inkludere Python, Java, C++ og C# for å nevne noen.
Smidig Metodikk (Scrum)
Smidig metodikk er en tilnærming som legger vekt på fleksibilitet, samarbeid og kontinuerlig forbedring i prosessen med å utvikle og teste programvare. Det kan inkludere forskjellige teknikker og rammeverk som Scrum, men kjernen er å arbeide i tett samarbeid, raskt tilpasse seg endringer og fokusere på å levere verdi til kunden. Smidig metodikk har blitt en sentral del av moderne softwareutvikling og er absolutt noe en testutvikler bør ha god kjennskap til.
Testskript
Testskript validerer kvaliteten på programvaren eller appen som testes. Et effektivt testskript inneholder alle trinn som skal utføres for å bruke et program, samt sluttresultatet av hvert trinn.
Testautomatisering
Har erfaring med å jobbe med verktøy som f.eks. Cypress, Playwright, Mabl, Katalon, Jest, Selenium, Cucumber, JMeter, Gatling, K6 og Postman.
Myke skills
Detaljorientert
Testutviklere bør være svært detaljorienterte, siden deres oppgave er å verifisere at applikasjonen oppfyller forventede kvalitetsstandarder. Det betyr at de må analysere alle aspekter av utviklingsprosessen grundig og identifisere eventuelle problemer før lansering. De må også lage testplaner og bruke automatiserte testverktøy for å finne feil. Øye for detaljer er derfor alfa og omega for en testutvikler.
Problemløsende
Som testutvikler er det viktig å ikke bare oppdage problemer, men også løse dem. Å kunne bryte ned komplekse utfordringer og finne kreative løsninger er særlig viktig for feilsøking av kodefeil eller identifisering av feil i en applikasjon. Her må hun tenke kritisk og se situasjoner fra flere perspektiver. Da blir veien til riktig løsning kortere for hele teamet.
Analytiske ferdigheter
Analytiske ferdigheter er en viktig ressurs for testutviklere, ettersom de må kunne evaluere komplekse problemer på en systematisk måte og utvikle meningsfulle løsninger. Analytiske ferdigheter kan brukes til å bryte ned et problem i enkeltdeler, identifisere årsaken til problemet og lage en handlingsplan for å løse det.
Trenger du en testutvikler?
Ingen problem, vi har folk. Her hos Folq går vi all in på å koble deg opp med den perfekte testutvikleren for dine behov. Vi har samlet en bukett med rådyktige testutviklere, som er tilgjengelige i flere storbyer som Oslo, Trondheim og Bergen.
Enten du skal jobbe med regresjonstesting eller brukervennlighet - her finner du din match made in heaven.
Slik flekser du overfor en testutvikler - en liten glosebok
Våre testutviklere blir imponerte om du består testen under... Lær deg ett nytt ord hver dag, så snakker du flytende etter et par uker:
Testplan
Dette er som veikartet for en biltur. Det forteller deg hvor du skal, hvilken rute du tar, og hva du skal gjøre underveis - bare for testingen av programvaren.
Modultesting
Tenk på dette som å teste hver lampe i et juletre en etter en. Du sjekker hver del separat for å sikre at alt lyser som det skal.
Regresjonstesting
Det er som å sjekke at dørene fremdeles låser seg etter at du har fått nye nøkler. Du vil være sikker på at nye endringer ikke har ødelagt noe som allerede fungerer.
Black Box Testing
Som å lytte til og vurdere et musikkinstrument uten å vite hvordan det er bygget. Du vet hvordan det høres ut, men ikke hvordan lyden produseres.
White Box Testing
Det er som å ta fra hverandre en klokke og sjekke hver enkelt tannhjul og fjær. Du forstår alle detaljene og hvordan de arbeider sammen.
Stresstesting
Hvor mange folk kan danse på en bro før den begynner å vakle? Dette tester hvor mye press noe kan tåle før det knekker.
Brukertesting
La vennene dine prøve ut en ny videospillmodus du har laget og gi deg tilbakemelding. Ekte mennesker prøver produktet for å se om det er morsomt og engasjerende.
Automatisert testing
Tenk deg en robot som støvsuger rommet for deg mens du ser på. Den følger et sett med instruksjoner og gjør jobben for deg.
Sanity-testing
Før du går ut døra, tar du en rask titt i speilet for å sikre at alt ser greit ut. Dette er den raske sjekken for å se om alt ser fornuftig ut før du går dypere.
A/B-testing
Liker du denne skjorten eller den andre bedre? Prøv begge og se hva som passer best. A/B-testing handler om å prøve to alternativer for å se hva som fungerer best.
Feilrapportering
Ser du en lekkasje i taket? Noter det ned og fortell noen slik at det kan bli fikset. Det handler om å identifisere og dokumentere problemer så de kan bli løst.