Det er digg å være selvstendig designer

For å få mer fleksibilitet, velge oppdrag selv, og øke inntjeningen velger flere designere å bli selvstendig konsulent. Hos Folq legger vi til rette for at hverdagen som selvstendig skal bli diggest mulig.

Frihet til å velge oppdrag selv

Vi tror du blir mer motivert av å velge oppdrag som interesserer deg. Gjennom Folq har du tilgang på en stor bredde oppdrag fra et voksende nettverk av selskaper. Du finner blant annet disse og 250+ andre selskap hos oss:

selskap som bruker folq

Sitt igjen med mer

Som selvstendig konsulent sitter du igjen med en langt større del av det kompetansen din omsettes for.

Tar du oppdrag gjennom Folq går minst 93% av timeprisen til deg. Vi tar et plattformgebyr på 7%, som vi setter ned til 6% etter et halvt år, og videre ned til 5% etter første år i oppdrag.

=

Timeprisen til designere hos Folq ligger mellom 1000 til 1500 kr, med et snitt på ca. 1200 kr.

I tenkeboksen?

Lurer du på om Folq er noe for deg, eller hvordan mulighetene dine er som selvstendig konsulent? Vi kjenner markedet og sparrer gjerne med deg.

En støttende hånd i hverdagen

Som selvstendig konsulent kan det være mye nytt å sette seg inn i. Vi gjør det enklere å håndtere det praktiske så du kan fokusere tiden din på det du ønsker.

Et profesjonelt salgsapparat i ryggen

Får du oppdrag gjennom Folq tar vi oss av kontrakt og fakturering. Skulle det skje noe uforutsett mens du er i oppdrag er våre ansatte der for å bistå deg.

Råd når du ønsker det

Som konsulent hos Folq blir du del av et konsulentfellesskap som støtter hverandre med selskapsdrift og faglige spørsmål. Vi i Folq hjelper deg også med det du lurer på, og utvikler ressurser du kan ta i bruk.

Tilbud på tjenestene du trenger

Som selvstendig konsulent må du selv ordne med tjenester som forsikring, pensjon og regnskapssystem. Vi forhandler frem gode avtaler for å gjøre det enklere og billigere for deg. Se hvilke medlemsfordeler du får tilgang til her.

For selvstendige og erfarne designere

For å få en konsulentprofil hos Folq må du oppfylle to krav:

1. Oppdragsgivere kommer til Folq for å finne designere som har jobbet en stund. Du bør ha minst to års erfaring innen en eller flere av disse rollene:

Funksjonell arkitekt, grafisk designer, informasjonsarkitekt, tjenestedesigner, UI-designer, UX-designer

2. For å ta på deg oppdrag gjennom Folq må du være selvstendig konsulent med eget AS eller ENK. Har du ikke tatt steget og blitt selvstendig kan du fremdeles registrere deg og gjøre klar din konsulentprofil. Når du er i oppsigelsestid får du tilgang til plattformen og kan finne ditt første oppdrag.

Vurderer du å bli selvstendig kan du lese mer her – og ta ta kontakt med oss om du ønsker veiledning.

Slik får du en konsulentprofil hos Folq

1. Registrer deg

Vi sjekker at kompetansen din passer med Folq-plattformen.

2. Bli godkjent

Vi inviterer til en fagsamtale med et lite case for å bli kjent med din kompetanse. Samtalen er med vår fagansvarlige i design og varer i én time.

3. Finn oppdrag eller bli oppdaget

Når du er godkjent får du tilgang til plattformen. Nå kan oppdragsgivere finne profilen din, og du kan melde interesse for oppdrag.

Pssst: Planlegger du å bli selvstendig om kort tid kan du bli godkjent som Folq-konsulent. Når du er i oppsigelsestid får du tilgang til plattformen, og kan finne ditt første oppdrag.

Nysgjerrig?

Hvis du ikke er klar for å bli Folq-konsulent kan du fortsatt holde deg oppdatert via vårt nyhetsbrev. Vi deler informasjon om konsulentmarkedet, oppdrag som kan være aktuelle for deg, og tips om blogginnlegg og arrangementer.

Lurer du på noe kan du alltid ta kontakt med oss på hei@folq.no.

Ofte stilte spørsmål