BloggPubliserte oppdrag selv – fikk på plass betalingsløsning

Publiserte oppdrag selv – fikk på plass betalingsløsning

Da Ave trengte IT-kompetanse i forbindelse med sceneproduksjonene sine, fikk han den hjelpen han trengte ved å publisere oppdraget selv på Folq.

Hanna Blisten
Publisert 08.12.2022
Oppdatert 15.04.2024
3 min lesetid
Bilde

Som tidligere sceneutøver i teaterbransjen, savnet Ave Granli Johnsen en løsning for god dokumentasjon av sceneshowene han selv var med på. Det eneste han visste om av filming av scenekunst, var både dyrt og ikke av beste kvalitet.

Derfor startet han sitt eget selskap, Ave Productions, som leverer filming av sceneproduksjoner. Videoene representerer produksjonene så godt som overhode mulig og er tilgjengelig på selskapets egen nettside.

– Jeg er selv utdannet musikalartist og danser. Nå jobber jeg med å filme teatergrupper og tilgjengeliggjør showene på nettsiden til Ave Productions, forteller Ave, og nevner kunder som Chat Noir, Taran teater, Talia teater og andre mindre teatergrupper.

Betalingsløsning mot video

Som en videreutvikling av nettsiden og videoproduksjonene, ønsket han en funksjonalitet der løsningen hans kunne ta betalt for videoene som ble publisert på nettsiden. På den måten kunne publikum betale for å se produksjonene, og sceneutøverne tjene litt ekstra på kunsten sin.

– Det er altså ikke den nye Netflix, men en form for video on demand for publikum som interesserer seg for teater og dans, forteller Ave.

Googlet og opprettet oppdrag

Med det behovet i baklomma, googlet Ave “webdesignere”, og kom til Folqs nettside. Han forklarer:

– Jeg googlet “webdesignere” fordi jeg ville finne en webdesigner som kunne gjøre det jeg ønsket. At jeg filmet teatergrupper, altså kunder, og gjorde videoene tilgjengelige på plattformen for publikum mot betaling.

Ave kom fort i gang med å registrere profil og publisere oppdrag på Folq.no.

– Det gikk veldig greit. Jeg bare klikket meg gjennom valgene og beskrev hva slags kompetanse jeg hadde behov for, forteller han.

Interesse fra konsulenter på få timer

Fra Ave publiserte oppdraget til han fikk interessemeldinger, tok det bare noen få timer.

– Jeg fikk 10 interessenter på oppdraget med én gang. Mange trodde jeg var et stort firma, og tilbød meg to designere og 15 utviklere som sto klare. Da måtte jeg forventningsstyre de som var på tilbudsiden litt med å spesifisere at jeg trengte kun én utvikler, som kunne hjelpe meg med å få til video mot betaling, sier Ave, og synes opplevelsen med å publisere oppdrag selv var interessant.

Konsulenten raskt på plass

Til slutt kom han i kontakt med Didrik i Appivate, som opererte på vegne av utvikler Jon. Deretter gikk det slag i slag for å få Jon på plass.

– Jeg publiserte oppdraget 31. oktober, og kort tid etterpå tok Didrik kontakt. Etter flere hyggelige samtaler ble vi enige om at jeg skulle leie inn Jon. Vi signerte kontrakten direkte i løsningen og fire dager etter var Jon på plass! forteller Ave.

Han er veldig fornøyd med opplevelsen av å leie inn akkurat den kompetansen han trengte, helt selv.

– Jeg har kanskje gjort dette selv, men fikk guided hjelp, forteller han og avslutter med at han absolutt kommer til å bruke Folq igjen og anbefale tjenesten videre. Nå ser han frem til å gjøre videoene tilgjengelig mot betaling for et teaterglad, skuelystent publikum.

Ave Productions produserer film fra scenen.
Ave Productions produserer film fra scenen.


Les om flere som har funnet kompetansen selv

Flere Folqehistorier