BloggDerfor bør du som IT-konsulent ta oppdrag gjennom Folq

Derfor bør du som IT-konsulent ta oppdrag gjennom Folq

Er du selvstendig konsulent innen IT eller vurderer å bli det? Da kan Folq passe midt i blinken for deg. Vi er en konsulentplattform som matcher deg med oppdrag hos noen av Norges feteste merkevarer, et yrende community og unike fordeler.

Vinh Nguyen
Head of business development
Publisert 06.07.2022
Oppdatert 15.04.2024
4 min lesetid
Tenker du på å gå selvstendig, som denne karen her? Vi har gode grunner til å gjøre det.
Tenker du på å gå selvstendig, som denne karen her? Vi har gode grunner til å gjøre det.

Ennå ikke overbevist? La oss gi deg fem gode grunner for å bli en del av Folq:

1. Vi har noen av de meste spennende IT-oppdragene og kundene

Som selvstendig er du selv ansvarlig for å lande oppdrag og sørge for at sjappa går rundt. Dette vet vi er skikkelig hassle for mange. Med oss på laget blir den jobben vesentlig enklere. På plattformen vår publiseres det nye oppdrag daglig, og hele tiden settes det i gang direkte samtaler mellom konsulenter og kundene våre som er ute etter en real match. Litt annerledes formulert, snakker vi altså om en plattform der 300 av Norges mest spennende selskaper ligger langflate som gjedda i sivet etter kompetansen din. Dette er alt fra sultne, eventyrlystne vekstselskaper til større, veletablerte konsern i både privat og offentlig sektor. Hypp på flere detaljer? Du kan lese mer om livet som selvstendig gjennom Folq her eller send oss en epost, så tar vi en nærmere prat om oppdragene. 

2. En profesjonell part å lene seg på!

Vår visjon er at konsulentinnleie skal skje direkte mellom deg og konsulentkjøper – på dine premisser. Det kan likevel være greit å vite at du alltid har et solid team i ryggen, som hjelper deg når du trenger det. Det kan være hjelp med å komme i gang som selvstendig konsulent, råd i kontraktsforhandlinger, støtte hvis problemer oppstår hos kunde, oppfølging underveis og hjelp til forlengelser eller skifte til nytt prosjekt. Uansett hva, så er vi her for deg.

3. Tilgang til community

Noen ganger kan livet som selvstendig konsulent føles ensomt. Da kan det være kjekt å vite at det er et stort nettverk av over 1250 konsulenter som venter på deg her hos oss! Dette er utviklere, designere, prosjektledere og forretningsrådgivere som gladelig deler tips, og hjelper til om du har spørsmål eller behov for sparring. I tillegg arrangerer vi sosiale happenings, events, har egen Slack-community og faglige samlinger.

4. Tilgang til nøye utvalgte fordeler

Som selvstendig er du selv ansvarlig for å ordne forsikring, pensjon, regnskap og flere sånne ting som fort anses som den “kjedelig delen av å være selvstendig konsulent”. Og det kan vi fortstå! Å navigiere blant mange aktører og forhandle frem gode priser er ofte stress. Derfor har vi gjort dette for deg. Når du registrerer deg som konsulent hos oss, får du tilgang til vårt unike fordelsprogram – Folqefordeler. Det inneholder tjenester som du får bruk for når du er selvstendig konsulent, bare litt billigere!

5. Få kollektiv helseforsikring når du tar oppdrag gjennom oss

Som Folq-konsulent har du alltid ryggdekning i form av helseforsikring når du tar oppdrag gjennom oss – også kalt kollektiv forsikring. Så får du forhåpentligvis noen bekymringer færre i arbeidshverdagen din som selvstendig konsulent.

6. Vi har en lav og rettferdig prismodell.

Folq tar 7 % av det du fakturer det første halvåret. Deretter trappes marginen ned til 6 % og 5 % hvert halvår. Du kan med andre ord sitte igjen med mer enn 90 % av kaka. Vi mener dette er en rettferdig pris for den verdien vi tilføyer av administrasjon og salg. Se selv hvor mye du kan tjene i løpet av et år med lønnskalkulatoren vår. Forhåpentligvis gir en solid lønn i kombinasjon med tjenestene vi tilbyr en så digg hverdag som selvstendig konsulent, at det bare gir mersmak å få mer av kaka – fordi det fortjener du!

Det ble visst seks gode grunner, det. Alle gode ting er seks.

Sitter du med ubesvarte spørsmål, finner du kanskje svar på vanlige spørsmål fra folk som vurderer å gå selvstendig her. Ellers er vi alltid tilgjengelig for en prat. Bare send oss en e-post, så tar vi det derifra.

Hvorfor vente når du kan hoppe rett i det?

Bli selvstendig nå