BloggDerfor velger Gyldendal Folq-konsulenter til sine prosjekter

Derfor velger Gyldendal Folq-konsulenter til sine prosjekter

Når Peder Skou, teknologileder for Undervisning i Gyldendal, skal finne rett konsulent til sentrale prosjekter, har førstevalget blitt Folq.

Ellen Barkost
Publisert 14.02.2020
Oppdatert 29.11.2023
4 min lesetid
Peder Skou hos Gyldendal har brukt Folq til å finne syv konsulenter. Utviklingsmiljøet i Undervisningsavdelingen består både av fast ansatte og konsulenter
Peder Skou hos Gyldendal har brukt Folq til å finne syv konsulenter. Utviklingsmiljøet i Undervisningsavdelingen består både av fast ansatte og konsulenter

Forlaget Gyldendal har de siste årene gått gjennom en spennende digital utvikling. I dag har de flere interne utviklingsteam, og teknologi har blitt en del av kjernevirksomheten. Samtidig har de ofte behov for økt kapasitet i prosjektene sine. Tidshorisonten for prosjektene kan være uklare, de trenger folk raskt, og det er ikke alltid de har muligheten, eller klarer å ansette på kort sikt. Da blir ofte løsningen å leie inn konsulenter.

Peder Skou, som har lang erfaring med å leie inn konsulenter, forteller at han anser kjennskap og referanser som viktig i valget av samarbeidspartner. Han fikk vite om Folq gjennom bekjente, og har over de siste to årene brukt Folq til å leie inn totalt syv utviklere og designere til nye prosjekter.

Et bredt spekter av personligheter og kompetanser

Det kan være utfordrende å finne riktige folk til jobben når man trenger dem, og samtidig sørge for at de har kompetansen som kreves og at konsulenten passer inn i det eksisterende teamet. Som oppdragsgiver gir man i dag ofte ansvaret for å finne relevante profiler til en konsulentmegler eller et konsulentselskap. Det innebærer samtidig økt usikkerhet knyttet til forslagene du sitter igjen med – du vet ikke hvem som har blitt vurdert, og om dette egentlig er de beste konsulentene for oppdraget.

Folq-plattformen får man som oppdragsgiver tilgang til flere hundre konsulenter og står selv for utvelgelsen. Konsulentene har fremhevet det de er best på i kortfattede profiler, som gjør det tydelig hva hver enkelt kan, og lett å sammenligne.

Kom i gang med Folq du også.

Peder og kollegaene studerer det brede utvalget av konsulentprofiler de har tilgang til på Folqplattformen
Peder og kollegaene er fornøyd med det brede utvalget av konsulentprofiler de har tilgang til på Folq

Da Gyldendal først tok i bruk Folq, var det nettopp muligheten til å håndplukke konsulentprofiler fra et stort mangfold av personligheter og kompetanser, som gjorde at tjenesten skilte seg ut.

Den kanskje største forskjellen på Folq og andre konsulenthus, er utvalget av personligheter og kompetanse. Sett gjennom et tradisjonelt konsulenthus kan folk se litt like ut. Spennet i konsulenter som kommer via Folq, opplever jeg som større enn hos andre. Jeg tror det skyldes at konsulentene fronter seg selv og ikke selges inn av andre. Da blir det litt mer åpenbart at det handler om å finne rett person til rett oppdrag. Med Folq er prosessen åpen fra starten av.
Peder

Peder mener i tillegg at Folq-konsulentene tilfører en annen type verdi enn det fast ansatte konsulenter gjør:

De er nok i mindre grad “A4-personligheter” og trives utenfor faste rammer. Selvstendige konsulenter er ofte veldig dyktige folk som brenner for faget. De står i tillegg fritt til å velge oppdrag, så når de velger oss føler jeg meg trygg på at de er motiverte for jobben.
Peder

Les mer om hvordan Folq gjør det enklere å finne rett konsulent til ditt behov.

Velger selv hvem de vil gå videre med

Når oppdragsgiver selv vet hva de trenger, og det er tydelig hva hver konsulent kan, forsvinner behovet for et kostbart mellomledd. Gode søkeverktøy og muligheten til å legge ut oppdrag, gjør det enkelt å finne relevante profiler selv, eller i samarbeid med kolleger.

Peder og kolleger samarbeider om å finne aktuelle konsulentprofiler å følge opp
Peder vurderer profiler å ta inn til intervju sammen med kolleger


For å finne frem til et utvalg konsulenter blant de over 300 konsulentprofilene, la Peder og kollegaene hans både ut oppdrag på Folq-plattformen, og benyttet seg av hjelp fra Folq-teamet. Peder trekker vanligvis både inn teammedlemmer og produkteier/prosjektleder i utvelgelsesprosessen. Fordi de er med og selekterer konsulentprofiler fra starten av, kan de føle seg trygge på at de bruker tid på de riktige personene når de skal i gang med intervjuer.

Profesjonell oppfølging og støtte

Alt ligger til rette for å finne den rette konsulenten på egenhånd gjennom Folq-plattformen. Skulle man likevel ønske hjelp til å finne en konsulent er Folq-teamet alltid tilgjengelige, og de kjenner godt til alle konsulentene.

Når man har funnet en konsulent man ønsker å leie inn, kommer Folq på banen og fikser det formelle. Peder opplever at innleie har foregått på en profesjonell og tydelig måte.

Vi får alltid hjelp når vi trenger det, og alt ved kontrakter og fakturering har gått sømløst og bra. De viktige tingene tar vi direkte med konsulenten, og det kjedelige tar Folq seg av.
Peder

På spørsmål om Gyldendal vil fortsette å bruke Folq til å leie inn konsulenter fremover, er svaret klart.

- Ja! Avslutter Peder.

Les om hvordan du tar i bruk Folq for å finne konsulenter her. Lurer du på noe kan du ta kontakt med oss på hei@folq.no eller ring 919 00 722.

Vil du teste Folq?

Kom i gang nå