BloggFant kompetansen på to dager

Fant kompetansen på to dager

Da Elaway (tidligere Ladeklar) skulle skalere ut i Europa, fant de kompetansen de trengte gjennom Folq. Det ga dem mer enn de hadde sett for seg.

Hanna Blisten
Publisert 12.05.2022
Oppdatert 11.03.2024
5 min lesetid
Håvard Edvardsen, produktsjef i Elaway, fant kompetansen han trengte på få dager gjennom Folq. Han vil bruke Folq igjen neste gang han er på utkikk etter konsulenter.
Håvard Edvardsen, produktsjef i Elaway, fant kompetansen han trengte på få dager gjennom Folq. Han vil bruke Folq igjen neste gang han er på utkikk etter konsulenter.

– Vi trengte hjelp med nye idéer til skaleringsprosessen vår. Først hørte vi med noen selskaper vi tidligere har hatt god erfaring med om de hadde noen med den spesifikke kompetansen. Da vi forsto at de allerede var utsolgt, fikk vi et tips om å prøve ut Folq, forteller Håvard Edvardsen, produktleder i Elaway.

Elaway bygger, drifter og leier ut ladeanlegg til elektriske biler. Erfaringene de hadde gjort seg med over 500 anlegg og 30 000 plasser rundt i Norge, gjorde så de visste at det ville kreve minst 12-gangeren å skulle skalere opp prosessen i Europa. Da de bestemte seg for å satse i slutten av 2021, meldte derfor behovet for en strategisk anlagt prosjektleder eller forretningsrådgiver seg. Håvard utdyper:

– På et tidspunkt hadde avdelingen som hjelper installatørene med å bygge selve ladeanlegget  20 til 30 prosjekter samtidig. Da trengte vi noen som kunne holde i de overordnede retningslinjene sammen med elektrikerne som gjennomførte prosjektet.

Oversiktlig og transparent løsning

Det er veldig digg å slippe den gatekeeperen som du alltid møter på i alle andre konsulentselskaper.
Håvard Edvardsen, produktsjef i Elaway

Etter tipset om Folq logget Håvard seg inn og tittet på konsulentene. På Folq.no møtte han noe som han selv beskriver som et enkelt grensesnitt, hvor det var greit å få oversikt over når konsulentene ble ledige. I tillegg var det et pluss å kunne finne kompetansen etter sine ønsker og på sine premisser – ikke bare etter hvem som er ledige i et konsulentselskap som meglerne ønsker å selge inn.

– Det er veldig digg å slippe den gatekeeperen som du alltid møter på i alle andre konsulentselskaper, og heller finne riktige kandidater selv, begrunner han og legger til hvor deilig han synes det er med så god løsning som Folq har.

Selvbetjent booking

Deretter så han over CV-er og kom over Simen. Han syntes umiddelbart at han hadde en interessant erfaring fra oppdrag som “både var høyt og lavt”. Fra det øyeblikket tok det to dager før avtalen med Simen var i boks – omtrent helt selvbetjent på plattformen.

– Alf Ruben i Folq hjalp oss litt underveis i prosessen, men vi kom oss enkelt gjennom det. Det var behagelig å styre prosessen etter min tid og kapasitet.

Ifølge Håvard var Simen veldig entusiastisk og flink ressurs, som lærte dem mer enn de først ante:

– Vi lærte mye om oss selv – mer enn vi kanskje trodde vi skulle. Vi fikk kartlagt at vi har litt problemer med prosessene i prosjektene våre, spesielt fordi vi ikke har dokumenterte prosesser eller særlig dokumentert strategi på hva vi skal få til. Litt typisk startup-hickups, sier Håvard og legger til at de skal fikse en del ting hos seg selv før de kan dra nytte av en med kompetansen til Simen igjen.

Velger Folq igjen

Hvis behovet for konsulenter melder seg igjen, faller valget naturlig på blant annet Folq.

– Akkurat nå er vi på utkikk etter en UX-designer. Da er det viktig for oss å få inn en konsulent fort. Å kunne se dato for når konsulenten er ledig, filtrere på det og ta direkte kontakt med en UX-designer som er ledig i for eksempel mai, er veldig nyttig for meg når jeg skal se etter kompetanse, sier Håvard, som for få dager siden lastet ned seks CV-er til aktuelle kandidater fra Folq.

– Vi er ute etter de beste folka, noe vi blant annet finner hos Folq, slår Håvard fast, og avslutter med at Folq “er en klar tier”.

– Jeg har allerede anbefalt Folq videre til ganske mange. Både til andre potensielle oppdragsgivere og kompiser som ønsker å gå selvstendig.

Svart/hvitt-bilde av en mann som smiler.
Simen Wølneberg, selvstendig konsulent, synes prosessen med Elaway var ryddig og effektiv gjennom Folq.

Instant match

Konsulenten Elaway leide inn, Simen, hadde en gjensidig opplevelse av hvordan oppdraget ble til:

– Jeg ble kontaktet av Elaway gjennom chat-funksjonen på Folq. Vi tok en prat to dager etter, og avtalen ble signert kort tid etterpå. Prosessen var god og effektiv, forteller han, og understreker at han er generelt veldig fornøyd med starten på tilværelsen sin som selvstendig konsulent:– Jeg vil si jeg fikk den best tenkelige starten på tilværelsen som selvstendig konsulent. Jeg har ikke stått uten oppdrag siden jeg tok steget, avslutter Simen, som er veldig fornøyd med opplevelsen av å få oppdrag så raskt gjennom Folq.

Les mer om Simens erfaring med enkeltpersonsforetak og hvorfor han valgte denne selskapsformen da han startet for seg selv.

Over 1500 dyktige konsulenter

I Folq har vi over 1500 kvalitetssikrede konsulenter innen utvikling, UX-design, grafisk design, IT-sikkerhet, forretningsrådgivning og prosjektledelse. Disse kan du finne og ta direkte kontakt med på plattformen vår. Alle er selvfølgelig kvalitetssikret av vårt eget fagteam. Plattformen vår gir oss også unik innsikt i markedet for IT-konsulenter, som vi oppdaterer hvert kvartal.


Hypp på å se folqa? Alt du trenger er en profil først.

Sjekk ut konsulentene