BloggDette ser mobilutvikleren etter når han velger oppdrag

Dette ser mobilutvikleren etter når han velger oppdrag

Mobilutvikleren Per Ola Sæther har utviklet en rekke applikasjoner for mobil, desktop og web hvor brukeropplevelse står i sentrum. Når han velger oppdrag vektes spennende arbeidsoppgaver og rett kjemi med teamet høyt. Dersom oppdragsgiver også benytter ny og moderne teknologi, og samtidig er en startup, blir oppdraget straks enda mer attraktivt.

Per Ola er en av flere Folq-konsulenter som forteller om ønsker og krav til oppdragsgivere. Se hva UX/UI-designeren Axel Ferdinand Giæver og DevOps-konsulenten Kristian Sølve Ravndal vektlegger.

Ellen Barkost
Publisert 18.05.2021
Oppdatert 11.03.2024
2 min lesetid
Mobilutvikler Per Ola Sæther
Mobilutvikler Per Ola Sæther

Hva er det viktigste kriteriet for deg når du velger et oppdrag?

Når jeg velger et nytt oppdrag og ny oppdragsgiver ser jeg på det som at jeg velger en ny jobb og nye kollegaer for en kortere eller lenger periode. Derfor er det viktig for meg med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver samtidig som at kjemien og stemningen i teamet eller hos oppdragsgiver er god.

Hvordan avgjør du om et sted er attraktivt å være?

Jeg ser primært etter oppdragsgivere med spennende produkter som passer til mine interesseområder. For min del blir en oppdragsgiver mye mer attraktiv dersom det benyttes ny og moderne teknologi. Sterke fagmiljøer er også viktig for meg dersom det er snakk om en større aktør. Jeg er svak for oppstartsselskaper med en god og spennende (gjerne spenstig) satsing. Utover dette vil det alltid være interessant å jobbe for kjente selskaper med et godt rykte for både produkt og teknologi.

For min del blir en oppdragsgiver mye mer attraktiv dersom det benyttes ny og moderne teknologi.
Per Ola Sæther

Hvordan kan man gjøre innleie av konsulenter bedre?

De fleste oppdragsgiverne er flinke til å "ta i mot" meg som konsulent. Likevel ser jeg at de aller fleste har forbedringspotensiale når det gjelder onboarding i form av oppstart, sette opp miljøer, få nødvendige tilganger og dokumentasjon. Det går til tider med unødvendig mye tid i denne fasen er mitt inntrykk.

Dette gjør det vanskelig for meg som konsulent å fortsette utover opprinnelig avtalt periode, da jeg må planlegge inn nye oppdrag for å sikre full kalender.
Per Ola Sæther

Langsiktig perspektiv på evt. forlengelse eller oppdragsslutt kan i blant være vanskelig å få fra oppdragsgiver. Dette gjør det vanskelig for meg som konsulent å fortsette utover opprinnelig avtalt periode, da jeg må planlegge inn nye oppdrag for å sikre full kalender. Dersom oppdragsgiver ønsker å beholde konsulenter over lengre perioder er det viktig å signalisere dette tidlig.

Les også hva utviklere ser etter i en oppdragsgiver, og hva attraktive selskap gjør for å tiltrekke seg denne kompetansen.

Leie inn utvikler?

Få tilgang til Folq