BloggSå enkelt kan du leie en konsulent

Så enkelt kan du leie en konsulent

Du som har leid inn konsulenter før vet at det kan være en skikkelig maratonøvelse. Slik forbereder du deg best mulig.


Vinh Nguyen
Head of business development
Publisert 06.03.2023
Oppdatert 29.11.2023
7 min lesetid
Akkurat slik vi ønsker at du skal sitte etter å ha leid inn din neste konsulent gjennom markedsplassen vår.
Akkurat slik vi ønsker at du skal sitte etter å ha leid inn din neste konsulent gjennom markedsplassen vår.

Å leie inn konsulenter tar som oftest tid og krever masse manuelt arbeid, og likevel kan du ende opp med skjegget i postkassen, der du betaler en feit konsulentregning og får ikke løst problemet ditt. Men i 2023 er tiden moden for å si farvel til frustrerende telefonsamtaler og eposter med konsulentmeglere og konsulentselskaper. Prinsippet hos oss i Folq er at konsulentinnleie skal være like enkelt som å bestille bord på en restaurant, bestille en flybillett eller booke en leilighet på ferie. Det trenger ikke å være så himla vanskelig! Snarere skal det heller føles ganske så digg. Det er i hvert fall målet vårt.

Skomakerens barn skor seg likevel godt

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at konsulentinnleie ikke har endret seg nevneverdig de siste årene. Mens andre bransjer har tatt i bruk de nyeste teknologiene og tilpasset seg de stadig skiftende markedene, har konsulentbransjen blitt igjen i støvet. Det er nesten like ironisk som at skomakerens barn har de dårligste skoene, når man tenker på at konsulentbransjen selv jobber med å rådgi selskaper til å være innovative, effektive og smidige.

Dette har for eksempel konsulentmeglere skodd seg godt på i mange år. De har vokst seg store ved å vinne mange rammeavtaler, rekruttere mange konsulenter og tatt høye provisjoner for å matche disse, uten at konsulenten eller kjøperen egentlig vet hvor mye de egentlig tar. Dette har gått bra lenge, siden det ikke har vært fullgode alternativer. Inntill nå.

Ping-pong-match av telefoner, eposter og møter

La meg gi deg en fargerik beskrivelse av hvordan det ofte går til når konsulenter leies inn:

Først kommer behovet for problemløsere – det dukker opp som julekvelden på kjerringa og du blir presset av sjefen til å finne en løsning ASAP. Du blar fanatisk gjennom telefonkatalogen og sender nødsignaler til nettverket ditt av konsulentselskaper og -meglere. Deretter venter en ping-pong-match av telefoner, eposter og møter frem og tilbake. Behovet skal analyseres, avklares, og forankres til det kjedsommelige. Du prøver å forklare teknologi og behov, men megleren får glassaktig blikk når du prøver å forklare forskjellen på rust og Rust (ja, med stor R).

Mann hiver papirer opp i lufta. Bilde fra The Noun Project, Carlos David.
Noen ganger blir det litt for mye papirer og litt for lite problemløsning.

Så begynner den lange utvelgelsesprosessen – du mottar en haug med CV-er på mail. Disse sender du videre til kollegaene dine med et stort smil og tror du har funnet de perfekte kandidatene. Men så begynner problemene å dukke opp. Ukene går, og du må bruke all din tid på å intervjue kandidat etter kandidat.

Dyre budbringere med feit provisjon

Noen av dem er ikke engang i nærheten av å ha den kompetansen du trenger. Kommunikasjonen går gjerne gjennom en selger i konsulentselskapet. Selgeren fungerer som en ganske dyr budbringer mellom deg og konsulenten. For dette skal megleren ha en feit provisjonen på 15-30 prosent, som gjerne er skjult for alle involverte parter. Før du vet ordet av det, har du ansatt et team med 3 junior- og en senior-prosjektleder på deltid.

Høres dette kjent ut?

Kun seniorkonsulenter innen IT på ett sted

Jeg sier igjen: Konsulentinnleie trenger ikke være så innmari vanskelig. Helt siden Folq så dagens lys i 2018, har målet vært å gjøre konsulentinnleie enkelt, sømløst og transparent. Vi tilbyr kun seniorkonsulenter innen IT. På markedsplassen vår trenger du ikke å kaste bort tiden din på den tradisjonelle innleieprosessen. Vi har samlet tusenvis av erfarne konsulenter på ett sted, og du kan enkelt søke etter og velge den perfekte kandidaten.

Det er to måter å finne konsulenter på:

  • Avtale direkte med konsulenten: Benytt konsulentsøket for å finne akkurat den konsulenten som dekker ditt behov. Vår søkemotor hjelper deg å finne den riktige matchen. Ta direkte kontakt med kandidaten og avtal intervju, oppstart og timespris direkte. Du slipper slitsomme meglere som fungerer som gatekeepers.
  • Legg ut et oppdrag: Alle aktuelle konsulenter på plattformen får varsel om oppdraget ditt. Du kan lene deg tilbake i massasjestolen som vi antar at du har og vente på at interessemeldinger tikker inn. I snitt får våre oppdrag over 9 interessenter og det tar i snitt 30 minutter fra publisering til første interessent melder interesse.

Ganske digg, sant?

Noen features som kan hjelpe deg å velge

Signeringen går smooth

Når dere er enige om timepris, varighet på prosjektet og oppstartsdato, kan avtalen signeres direkte på markedsplassen vår. Resten fikser vi i Folq. Så enkelt! Alt dette er gratis for deg som konsulentkjøper. Vi tar kun en liten margin fra konsulentens timepris som er på 7 til 5 prosent.

Fordelen med Folq

Fremfor tradisjonelle meglere og bemanningsbyråer har vi flere ess i ermet som vi mener det er verdt å bite seg merke i.

  • On demand: Få tilgang konsulenter, enten du sitter på kontoret eller er på vei hjem fra jobb. Det er like enkelt på desktop som mobil. Vi vil aldri være en gatekeeper for å hindre direkte kontakt mellom deg og konsulenten. Det er faktisk det vi ønsker mest av alt.
  • Stor, kvalitetssikret konsulentbase: Du når ut til over 1800 seniorkonsulenter i Norden. Vi har strenge krav til erfaring, faglig kompetanse og personlige egenskaper på de vi slipper inn. Vi har kvalitetssikret alle sammen, gjennom screeningssamtaler, CV-sjekk, caseintervjuer, referanser eller lignende.
  • Datadrevne matcher: Ved hjelp av godt testede søkealgoritmer kan vi hjelpe deg med å finne den riktige matchen. Vårt customer success team hjelper gjerne til om du trenger bistand underveis.
  • Rask fart: Oppdragsgivere får i snitt første interessemelding 30 minutter etter oppdraget er publisert. Innleieprosessen kan, som du sikkert skjønner, fullføres ekstremt raskt.

Er du overbevist til å teste konsulentinnleie på en litt annen måte? Don’t take our word for it. Det er bare å registrere seg helt gratis og uforpliktende, så kan du teste selv.

Registrer deg og sett i gang med å publisere oppdrag

Registrer profil