BloggTips til hvordan du finner de beste konsulentene

Tips til hvordan du finner de beste konsulentene

Hos Folq skal du finne den best egnede kandidaten til ditt behov. Hva som er den beste matchen vil være individuelt. Alle konsulenter på markedsplassen er erfarne, faglig dyktige og kvalitetssikret. Folq kan dermed gå god for den faglige kvaliteten, men du vet best og må selv avgjøre hvem som passer inn hos dere og til oppgavene de er tiltenkt.

Eirik Martinsen
COO
Publisert 26.02.2023
Oppdatert 29.11.2023
3 min lesetid
Bilde

Hva bør du se etter i en konsulent?

Det er naturligvis flere elementer du bør vektlegge i denne vurderingen. Deriblant konsulentens faglige kvalifikasjoner, personlige egenskaper, og deres eksisterende teamsammensetning - slik at du får et fungerende team med god dynamikk, tverrfaglighet og mangfold. Og ikke minst bør konsulentens motivasjon for akkurat ditt oppdrag veie tungt.

Nettopp derfor legger Folq til rette for at du som skal leie inn kompetanse har direkte kontakt med konsulenten som skal utføre arbeidet. Gjennom direkte dialog får dere et best mulig beslutningsgrunnlag og mulighet til å sile ut kandidatene som er best kvalifisert for jobben.

Finn den beste matchen til ditt oppdrag - både faglig, personlig og organisatorisk.


Hos Folq kan du altså håndplukke konsulenter til ditt behov, og styrke teamet med rett person og kompetanse.

5 tips for å finne den beste kandidaten

Her er våre aller beste tips til hvordan du får kloa i de beste IT-folqa.

1. Beskriv behovet tydelig

I oppdragsbeskrivelsen legger du grunnlaget for hvilke konsulenter som viser interesse for oppdraget ditt. Vær så konkret som mulig om hva oppdraget går ut på - og hvilken kompetanse og egenskaper du er på jakt etter. Når du publiserer et oppdrag får konsulentene som matcher dine kriterier beskjed og muligheten til å melde interesse – også de som er i oppdrag. Ved å spisse konsulentbehovet får du trolig færre henvendelser, men bedre matcher. Lavere volum og høyere kvalitet.

2. Planlegg i god tid

De fleste skulle helst hatt konsulenten på plass i går. Kjenner du deg igjen? Ved å være i forkant og publisere oppdraget med oppstart noe frem i tid, øker du sannsynligheten for at flere av våre flinke konsulenter har mulighet til å melde interesse for oppdraget ditt. Om du kan være fleksibel på oppstartstidspunkt vil du få enda bedre valgmuligheter.

3. Gi rask tilbakemelding

Flinke konsulenter er ettertraktede og ofte i flere prosesser samtidig. Sørger du for en rask avklaring og oppfølging, øker sjansen for at du får velge fra øverste hylle. Det er kjedelig å miste drømmekandidaten på grunn av somling. Vi synes dessuten at alle konsulentene som viser interesse for ditt oppdrag fortjener en rask tilbakemelding - uansett utfall.

4. Vektlegg konsulentenes motivasjon

Konsulentens motivasjon kommer gjerne til uttrykk gjennom den første interessemeldingen og videre samtaler. Vi mener motivasjon er avgjørende for at du skal få mest mulig verdi ut av samarbeidet. Ta initiativ til å møte de mest aktuelle kandidatene og test dem godt - på motivasjon, faglige kvalifikasjoner, egenskaper, og reelle problemstillinger ditt selskap står overfor.

5. Undersøk referanser

Er det fortsatt vanskelig å velge? Folqs konsulenter er erfarne og har jobbet med spennende prosjekter for andre selskap tidligere. Be dem om en referanse da vel. Flere av Folq sine oppdrag varer nemlig i flere år. Da er en god investering å bli trygg på at du har funnet rett kandidat, og at konsulenten vil tilføre ønsket verdi og passe godt inn i teamet.

Vi har også spurt noen drevne konsulentkjøpere om hvordan de går frem for å sikre seg de beste folqa. Deres beste råd vil vi dele om kort tid. Stay tuned.

Få rask tilgang til konsulenter

Lag profil