BloggFikk oppdrag på to dager

Fikk oppdrag på to dager

Han opprettet profil, ble kontaktet og signerte sitt første oppdrag som selvstendig konsulent. På hvor lang tid? To dager.

Hanna Blisten
Publisert 12.05.2022
Oppdatert 11.03.2024
6 min lesetid
Simen Wølneberg, selvstendig konsulent, synes prosessen med Elaway var effektiv og god gjennom Folq.
Simen Wølneberg, selvstendig konsulent, synes prosessen med Elaway var effektiv og god gjennom Folq.

– Jeg startet som selvstendig konsulent i august 2021. Da var jeg helt “ny i gamet som selvstendig konsulent”, og måtte sette meg inn et mylder av nye ting som jeg aldri trengte å tenke på før, sier Simen, som har spesialisert seg på rådgivning innen digitalisering og teknologi.

Før han tok steget ut i tilværelsen som selvstendig jobbet han mange år i henholdsvis Telenor og Egmont Publishing. Erfaringene som konsulent høstet han til slutt i jobben som management consultant i Capgemini Invent.

– Jeg hadde min første erfaring med store kunder og å jobbe strategisk med dem over tid i Capgemini Invent. Jeg fikk også nye kunder og utviklet kundeforholdet over tid, og lærte meg hvordan å forstå behovene deres og finne gode løsninger for å løse dem. På den måten oppnådde jeg tillit hos dem.

Med over 15 års arbeidserfaring i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi, og 5 års erfaring som forretningsrådgiver, har Simen formet sin rådgiverprofil. Han liker å være en rådgiver som finner løsninger fremfor å ha en spesifikk og forhåndsdefinert rolle.

– Jeg foretrekker å jobbe fra scratch hvor kunden legger frem behovene sine, og så finner vi løsninger på det sammen.

– Skal jeg ikke bare prøve?

Tilbake i august “passet alt” da Simen startet for seg selv. Da han sluttet i den forrige jobben sin, tenkte han “hva gjør jeg nå?”. Han ville ikke gå tilbake til et konsulentselskap og “gjøre det samme”. Ikke det at det ikke er givende, men da han fikk oversikt over alle muligheten han hadde mens han var på bar bakke og ikke bundet til noe, tenkte han: Fader heller, skal jeg ikke bare prøve? Nå har jeg en god mulighet til det, for nå er jeg ikke  bundet til noe. OK, jeg prøver!

Etter hvert som Simen tenkte mer på fordelene og ulempene med å starte for seg selv, desto færre ulemper satt han igjen med på blokka.

– Jeg er trygghetssøkende, som jo så mange andre er. Det er fordeler og ulemper med å starte for seg selv. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det, ikke nødvendigvis som konsulent, men alltid hatt det i bakhodet at jeg har hatt lyst til å starte for meg selv.

Det krever noe å bli funnet. Jeg som alle andre er avhengig av en inntekt, en vet jo aldri om en har et oppdrag.
Simen Wølneberg, selvstendig konsulent

Den eneste ulempen, mener Simen, er risikoen og avhengigheten av oppdrag, eller at oppdragsgiverne finner deg.

Fra LinkedIn til lead

Han kom over en LinkedIn-post om Fiken og Folq med budskap mot konsulenter.

– Hva er dette for noe? Tenkte jeg, og sjekket det ut. Det passet perfekt for meg i den situasjonen jeg var i. Dessuten hadde Folq en mye kulere og bedre profil enn mange andre slike plattformer. Da satte jeg i gang prosessen, kom i kontakt med Folq og snakket med Vinh for en faglig kvalitetssikring.

Les mer om Simens erfaring med enkeltpersonsforetak og hvorfor han valgte denne selskapsformen da han startet for seg selv.

3 klare råd for de som vurderer

Til de som vurderer å starte for seg selv har Simen tre gode råd å komme med:

– Det er greit å tenke seg nøye om: Hvor i livet er du? Du bør se an livssituasjonen din med både barn og økonomi, og være rimelig trygg på at du kan gå tider uten inntekt, også. Gjør research og vær sikker på at det du har er forhåpentligvis liv laga. Du er ikke garantert noen suksess før du starter, og vær klar over at det krever mye jobb. Du må brenne for det du gjør og sørge for at ting skjer selv. 

Vær aktiv i disse nettverkene, som for eksempel Folq eller liknende plattformer
Simen Wølneberg, selvstendig konsulent

For de som nettopp har tatt steget ut i tilværelsen som selvstendig konsulent, mener Simen at det er mye lærdom som kommer i gode rådgivere når det gjelder forsikringer, pensjon og oppdrag. Han nevner Folq som en flott arena for å få nettopp dette.

– Vær aktiv i disse nettverkene, som for eksempel Folq eller liknende plattformer. Det får du mye igjen for. Folq er en spesielt god plattform fordi de har en screeningprosess, og en føler en blir en del av et godt selskap. At ting blir gjort på en ordentlig måte med en plan og hensikt, gjør at oppfattelsen av et proft selskap styrkes. Ikke minst er dette positivt for kundene når du har en proff og tydelig profil, sier Simen, som også mener at det gjør at en som konsulent tiltrekker seg oppdragsgivere.

Svart/hvitt-bilde av mann med tåkete bakgrunn. Ser inn i kamera og smiler.
Håvard Edvardsen, produktsjef i Elaway, er fornøyd opplevelsen med Folq.

Oppdrag gjennom chatten

Simen ble kontaktet av oppdragsgiver gjennom chat-funksjonen. De søkte gjennom konsulentene og tok en prat to dager etter. Prosessen var god og effektiv.

– Vi trengte hjelp til nye idéer til skaleringsprosessen vår. Først hørte vi med noen selskaper vi tidligere har hatt god erfaring med om de hadde noen med den spesifikke kompetansen. Da vi forsto at de allerede var utsolgt, fikk vi et tips om å prøve ut Folq, forteller Håvard Edvardsen, produktleder i Elaway.

Elaway er et selskap som bygger, drifter og leier ut ladeanlegg til elektriske bilder. Med over 500 anlegg og 30 000 plasser som er blitt prosjektert i Norge, visste de at det ville kreve minst 12-gangeren å skulle skalere opp prosessen i Europa, da de bestemte seg for å satse i slutten av 2021. Det var da behovet for en som kunne holde i det overordnede meldte seg. Håvard utdyper:

– På et tidspunkt hadde avdelingen som hjelper installatørene med å bygge selve ladeanlegget,  20 til 30 prosjekter samtidig. Da trengte vi noen som kunne holde i de overordnede retningslinjene sammen med elektrikerne som gjennomførte prosjektet.

– Simen var veldig entusiastisk og flink. Vi lærte mye om oss selv – mer enn vi kanskje trodde vi skulle.

Les mer om Elaways erfaring som oppdragsgiver på plattformen vår og hva de falt spesielt for.

Over 1000 dyktige konsulenter og 500 kvalitetsbevisste kunder

I Folq har vi over 1000 kvalitetssikrede konsulenter innen utvikling, UX-design, grafisk design, IT-sikkerhet, forretningsrådgivning og prosjektledelse. Disse får tilgang til 500 oppdragsgivere og utfordrende og fete prosjekter. Plattformen vår gir oss også unik innsikt i markedet for IT-konsulenter, som vi oppdaterer hvert kvartal.


Trenger du en som Simen?

Registrer deg