Gå til hovedinnhold
Bilde

Designerne på markedsplassen

First thing first: Er du selvstendig designer, og vil ha profil hos oss, må du først gjennom en godkjenningsprosess. Den innebærer vurdering av CV, referansesjekk, svar på noen skriftlige spørsmål eller fagintervju.

Oppdrag for skarpe hoder
og myke hjerter

Når du har gått gjennom og bestått godkjenningsprosessen med glans, er det bare å slå seg løs blant oppdrag som innfrir ønskene du har for videre faglig utvikling. For så mange oppdrag publiseres det, faktisk, at det blir stor variasjon på omfang, kjernevirksomhet, domene, kompetansekrav og verdier blant kundene.

Oppdrag får du selvbetjent gjennom markedsplassen ved at du blir kontaktet direkte av en oppdragsgiver, eller at du selv kontakter oppdragsgiveren med interessemeldinger knyttet til en spesifikk utlysning.

På markedsplassen vil du være blant flere enn 350 andre designere med lang erfaring innen utvikling av digitale produkter og tjenester. Designerne på markedsplassen vår har skarpe hoder og myke hjerter med fokus på brukersentert design. Ofte går de inn i rollen som UI-designer, UX-designer, tjenestedesigner, informasjonsarkitekt eller funksjonell arkitekt.

Fellesnevneren for dem alle er at de er problemløsere med en genuin interesse for de som skal bruke løsningen, og for de faktorene som gjør at løsningen kan realiseres. Samtidig har de ulik spisskompetanse, og de har valgt å fremheve ulike roller på Folq-profilen sin. Det kan du også.

Salgsteamet følger opp

Salgsteamet vårt følger opp konsulentene, og noen ganger foregår innleieprosessen på "godt, gammeldags vis" der selgerne våre holder i hele prosessen. Salgsavdelingen vår jobber også hele tiden for å utvide kundeportefølje og tilby flere spennende oppdrag.

Så er du selvstendig designer og har bestått godkjenningsprosessen, vil det alltid være en plass til deg i vårt Folq-univers.

Og lurer du på ting som hvilken timepris du bør sette på kompetansen din, hva slags oppdrag som passer deg og hvordan markedet ser ut for deg, er salgsteamet vårt alltid tilgjengelige for en prat med deg.

Enten du er designer med breddekompetanse innen tjenestedesign, UX, UI og grafisk design, eller med mer spisset profil, er sannsynligheten stor for at du finner et oppdrag som hjertet ditt banker litt ekstra for, hos en kunde du matcher godt med.

Bilde

Allerede selvstendig konsulent og lyst på Folq-profil?

Oppdrag innen UX, UI og visuelt

På markedsplassen vår vil du se flest oppdrag innen tjenestedesign, UX-design, UI-design og grafisk/visuelt design, men det dukker også opp forespørsler etter motion-dessignere og app-designere.

De aller fleste designerne på markedsplassen har brede profiler med kompetanse innen flere disipliner innen design. Men det finnes også designere med mer spissede profiler.

Noen designere har spesielt mye erfaring med å skaffe innsikt i de ulike gruppene av personer som de skal løse noe for. Gjennom undersøkelser, intervjuer, observasjoner og tett samhandling, skaffer de uvurderlig brukerinnsikt.

De sammenstiller og kommuniserer innsikten til alle som er involvert i å løse problemet, og leder ofte prosessen der innsikten blir omsatt til strategiske veivalg og relevante konsepter.

Etter konseptarbeidet er det du som designer selv eller en annen designer som utarbeider og implementerer konseptet i løsningen. Fellesnevneren for alle designerne er at de er hands on brukersentrerte, altså lar brukerne være i førersetet for hvordan løsningen blir og setter det ut i livet gjennom skikkelig håndverk.

For å gi deg et bilde av de vanligste rollene som lyses ut, har vi samlet noen beskrivelser av hva en UX-designer og visuell designer får bryne seg på i oppdragene på Folq.

Bilde

UX-designer

Som UX-designer, eller interaksjonsdesigner som det også kalles, sørger du for at løsningen du er med på å lage, blir realisert i tett samarbeid med utviklere. Mange UX-designere har også bakgrunn som grafisk designer. Disse rollene flyter ofte litt i hverandre. Som UX-designer kan du også ofte ende opp med å ta ledelse i teamene, og å ta ansvar for leveranser når det er nødvendig.

Bilde

Visuell designer

Som visuell designer gjennom oss, får du ofte jobbe med å både tegne ut og teste ulike konsepter og visuelle retninger på kundens vegne. Det kan for eksempel være i forbindelse med en ny app, nettside, intranett eller et annet internsystem. Når konseptfasen er over, kan du også skisse på et mer konkret nivå, og prototype løsningen du er med på å lage.

Oppdragene krever som oftest at du samarbeidet tett og godt med frontendutviklere og UX-designere. Sammen har dere fokus på hvordan løsningen oppfører seg og interagerer med brukerne. Du vil kunne jobbe med verktøy som Figma, Sketch, Adobe Illustator, og Indesign, for å nevne noen.

Bilde

Hypp på å se mulighetene?
Lag en profil og få tilgang til alle oppdragene

Andre disipliner

Bare litt nysgjerrig?

Takk for din registrering 😊