Gå til hovedinnhold
Bilde

Utviklerne på markedsplassen

First thing first: Er du selvstendig utvikler, og vil ha profil hos oss, må du først gjennom en godkjenningsprosess. Den innebærer vurdering av CV, referansesjekk, svar på noen skriftlige spørsmål eller fagintervju.

Flest oppdrag for utviklere

Når du har gått gjennom og bestått godkjenningsprosessen med glans, er det bare å slå seg løs blant oppdrag som innfrir ønskene du har for videre faglig utvikling. For så mange oppdrag publiseres det, faktisk, at det blir stor variasjon på omfang, kjernevirksomhet, domene, kompetansekrav og verdier blant kundene.

Det sier seg litt selv når 46 % av konsulentstaben på markedsplassen er utviklere, eller teknologer som det også kalles. Oppdrag får du selvbetjent gjennom markedsplassen ved at du blir kontaktet direkte av en oppdragsgiver, eller at du selv kontakter oppdragsgiveren med interessemeldinger knyttet til en spesifikk utlysning.

Bilde

Allerede selvstendig konsulent og lyst på Folq-profil?

Salgsteamet følger opp

Salgsteamet vårt følger opp konsulentene, og noen ganger foregår innleieprosessen på "godt, gammeldags vis" der selgerne våre holder i hele prosessen. Salgsavdelingen vår jobber også hele tiden for å utvide kundeportefølje og tilby flere spennende oppdrag.

Så er du selvstendig utvikler og har bestått godkjenningsprosessen, vil det alltid være en plass til deg i vårt Folq-univers.

Og lurer du på ting som hvilken timepris du bør sette på kompetansen din, hva slags oppdrag som passer deg og hvordan markedet ser ut for deg, er salgsteamet vårt alltid tilgjengelige for en prat med deg.

Enten du er utvikler med breddekompetanse som fullstackutvikler, eller med mer spisset profil, er sannsynligheten er stor for at du finner et oppdrag som hjertet ditt banker litt ekstra for, hos en kunde du matcher godt med.

Bilde

Alt innen systemutvikling

Rollene som oppdragsgivere spør mest etter er frontendutviklere, fullstackutviklere, backendutviklere og mobilutviklere. Det utlyses også oppdrag for folk som jobber med utvikling innen data sciende, DevOps, infrastruktur og arkitektur.

For å gi deg et bilde av de vanligste rollene som lyses ut, har vi samlet noen beskrivelser av hva en fullstackutvikler, frontendutvikler, backendutvikler, teknisk arkitekt og utviklere med mer spesialiserte roller får bryne seg på i oppdragene på Folq.

Bilde

Fullstackutvikler

Som fullstackutvikler gjennom oss, får du ofte jobbe med PostgreSQL eller MongoDB, Java og Kotlin, C#, TypeScript, Vue.js og React, for å nevne noe. Dette gir deg muligheten til å utvikle deg faglig innen teknologiske trender i en rask fart.

I tillegg til variasjon i type rammeverk og kodespråk, får du ofte muligheten til å være med på konseptutvikling, mobilutvikling og hypotesedrevet utvikling.

Erfaring hos fullstackutviklerne på markedsplassen: alt fra 2-25 år i bransjen.

Mann med lue og briller som holder en PCi hånden

Frontendutvikler

Som frontendutvikler på markedsplassen jobber du vanligvis i større tverrfaglige team, sammen med designere og andre utviklere. Typisk vil du være god på HTML, CSS og JavaScript eller TypeScript. Mange frontendutviklere har også god kunnskap om brukernære baksystemer, som CMS-er og bloggplattformer. Du kommer til å jobbe tett med designerne og sette opp designsystemer. Av biblioteker vil du ofte treffe på gjengangere som React.js, Vue.js eller Angular, samt rammeverk som Remix og Next.js.

Erfaring hos frontendutviklerne på markedsplassen: alt fra 2-25 år i bransjen.

Gammeldags skrivemaskin

Dette får utviklere i timepris

Som selvstendig konsulent varierer timeprisen veldig, men timeprisen for selvstendige utviklere på Folq er i gjennomsnitt 1400,- kroner. Dette gir deg en høy omsetning, som gjør at du kan ta ut mye i lønn eller utbytte.

Sjekk ut hva årsomsetningen din som selvstendig konsulent kan bli her:

=


Du kan også finne ut mer om hvordan du kan fordele lønn og utbytte i lønnskalkulatoren vår.

Bilde

Backendutvikler

Backendutviklerne på markedsplassen jobber ofte med:

  • databaser som PostgreSQL og Oracle
  • ulike integrasjonsteknologier som for eksempel Kafka, GraphQL og REST
  • infrastrukturrettede teknologier som Docker, Kubernetes eller mer spesialiserte tjenester fra de ulike skyleverandørene.

De fleste prosjektene er fortsatt på de store backend-språkene Java og C#, men vi ser også mange eksempler på prosjekter basert på for eksempel Kotlin, Node.js, Python eller Go.

Erfaring hos backendutviklerne på markedsplassen: alt fra 2-25 år i bransjen.

Bilde er bare lagt til for å ha et bilde her.

Teknisk arkitekt

En teknisk arkitekt betyr ofte forskjellige ting fra prosjekt til prosjekt. Fellesnevneren er at konsulenten er faglig sterk, med teknisk bakgrunn som utvikler i bunn. Noen ganger kan oppdraget som teknisk arkitekt gå ut på å dokumentere og beskrive hvordan en løsning bør implementeres eller er implementert. Da ivaretar du kundens og brukernes krav på den måten. I andre oppdrag kan du jobbe mer “hands on”, og tar ansvar for å både utforme og implementere arkitektur gjennom å lede vei i utviklingen.

Erfaring hos tekniske arkitekter på plattformen: fra 5 år og oppover i bransjen.

Bilde

Spesialister

Blant spesialiserte utviklerroller har vi utlysninger etter for eksempel mobilutviklere, DevOps-spesialister, testutviklere, data scientists og spesialister på skyarkitektur. Kjenner du deg igjen i rollen som spesialist innen teknologi, er du kanskje enig i at du tilfører en dypere kompetanse innen områder som ikke er så vanlige blant utviklere flest. En del kombinerer også sin spesialkompetanse med vanlig frontend-, backend- eller fullstack-utvikling, og kan dermed dekke flere roller i et team.

Erfaring hos fullstackutviklerne på markedsplassen: alt fra 2-25 år i bransjen.

Bilde

Hypp på å se mulighetene?
Lag en profil og få tilgang til alle oppdragene

Andre disipliner

Bare litt nysgjerrig?

Takk for din registrering 😊