Gå til hovedinnhold

App-utvikleren - kunden er ett tæpp unna

Hei der, vurderer du å kaste deg ut i app-utvikling? Da har du kommet til rett sted! I denne artikkelen gir vi deg tips og triks for å finne den perfekte app-utvikleren til ditt prosjekt.

Og vet du hva det beste er? At vi også har inkludert en ordliste som vil få deg til å snakke som en ekte mobilapp-utvikler! Så la oss hjelpe deg i gang på veien mot å skape den neste store appen sammen med din nye favoritt-utvikler.

Hvis du er en app-utvikler selv, eller vurderer å bli en, kan du finne verdifulle ressurser på nettstedet vårt om dette også.


Bilde

Hva er en app-utvikler?

Begrepet "apputvikler" er en generell kategori for alle som utvikler programvare, eller apper, for mobile enheter. Dette omfatter Apples iOS og Googles Android-plattformer. Apputviklere er med andre ord dem som tar en idé og gjør den om til virkelighet ved å skrive kode, designe appen, og å får den til å fungere problemfritt på ulike enheter.

Hva gjør en app-utvikler?

En vellykket apputvikler vil være i stand til å skape en engasjerende og intuitiv brukeropplevelse, samtidig som hun sikrer følgende:

  • appen er sikker og feilfri

  • produktet oppfyller kundenes forventninger

  • alle funksjoner fungerer som tiltenkt

  • det oppfyller kravene til plattformen den er utviklet for

  • appen er optimalisert for å gi en god kundeopplevelse på ulike enheter og plattformer

Apputvikleren må også kunne feilsøke eventuelle feil eller problemer som oppstår under utviklingsprosessen.

Lurer du på hvor du finner den perfekte app-utvikleren for ditt prosjekt? Fortvil ikke - her er vi gode! Vi har en bukett av landets beste app-utviklere som står klare til å ta på seg alle dine app-utviklingsbehov. Bli bedre kjent med noen av dem her.
App-utviklerens unike ferdigheter

Nøkkelen til vellykket apputvikling er ikke bare koding, men også evnen til å forstå hva brukernes behov er og hvordan de best kan dekkes. En god apputvikler skal kunne ta en idé og gjøre den om til et fungerende, engasjerende produkt.

Gode apputviklere er ofte svært kreative og har evnen til å tenke utenfor boksen, løse problemer og komme opp med innovative løsninger. De har også gjerne gode kommunikasjonsevner, noe som gjør dem i stand til å samarbeide effektivt med andre i teamet ditt.

Videre bør apputviklere også være i stand til å forstå forretningsmålene og -behovene og hvordan de best kan oppfylles. Men la oss gå litt dypere, så vi kan se hvilke styrker du har mest behov for i din bedrift når du skal leie inn en app-utvikler:

Programmeringsspråk som C#, Java og Objective-C

En dyktig app-utvikler bør ha god kjennskap til programmeringsspråkene C#, Java og Objective-C.

C# er et programmeringsspråk som brukes til å utvikle applikasjoner for Microsoft-plattformer. Java er et populært programmeringsspråk som brukes til å utvikle apper for Android-plattformen. Objective-C er et annet viktig programmeringsspråk, som har blitt brukt til å utvikle apper for Apple-plattformen i mange år.

Å kunne programmere i disse språkene vil gjøre det enklere å utvikle apper som fungerer godt og har en god brukeropplevelse.

Sterke organisatoriske ferdigheter

Sterke organisatoriske ferdigheter er en viktig egenskap for en app-utvikler å ha. Dette inkluderer

  • evnen til å planlegge og organisere arbeidet sitt

  • sette realistiske tidsfrister

  • følge opp på fremdrift.

En app-utvikler som har sterke organisatoriske ferdigheter vil kunne levere høykvalitetsprodukter til kundene i tide og følge opp eventuelle problemer som oppstår i utviklingsprosessen. Det kan også bidra til å redusere stress og øke produktiviteten på arbeidsplassen.

Matematiske ferdigheter

Du trenger ikke være Matt Damon fra Good Will Hunting, men en apputvikler bør likevel inneha solide matteskills. Hvorfor? Fordi de skal bidra med å forstå, analysere og løse komplekse problemer knyttet til utvikling av apper. Gode matematiske ferdigheter kan bidra til å skape mer effektive løsninger som oppfyller kundenes krav og samtidig optimaliserer ytelsen på ulike enheter og plattformer.

Oppdatert på utviklingen og trendene innenfor tech og media

Det å være nysgjerrig på utviklingen innenfor teknologi og media er essensielt for å lykkes som app-utvikler i dagens marked. Den teknologiske utviklingen er rask og konstant, og det er nødvendig å ha kunnskap om de nyeste teknologiske trendene for å kunne levere apper som er relevant og konkurransekraftig.

Videre vil en app-utvikler som er savvy på teknologi og media også være i stand til å tilpasse seg nye utviklingsmetoder og teknologier som kan øke produktiviteten og effektiviteten i arbeidet. Med det sagt, vil det også bidra til å styrke app-utviklerens evne til å lage innovative og engasjerende apper som kan tiltrekke seg oppmerksomheten til brukerne dine.

Evnen til å lære raskt

Nettopp fordi den teknologiske utviklingen er så hissig, er det en essensiell egenskap for en app-utvikler å kunne tilegne seg ny læring raskt.

Å kunne lære raskt vil også gjøre app-utvikleren i stand til å jobbe mer effektivt og effektivisere utviklingsprosessen, samtidig som de kan levere mer innovative og kreative apper til kundene sine. Derfor er det viktig å se etter en app-utvikler som har evnen til å lære raskt.

Evnen til å tolke og følge tekniske planer

Tekniske planer inneholder viktig informasjon om funksjonaliteten og strukturen til en app, og å kunne følge dem nøyaktig er avgjørende for å skape en app som fungerer optimalt. En dyktig app-utvikler vil ha evnen til å tolke og implementere tekniske planer på en effektiv måte, og dermed bidra til å skape en vellykket app.

Videre vil evnen til å følge tekniske planer også bidra til å forbedre framdriften i utviklingsprosessen. Derfor bør enhver app-utvikler være den skarpeste kniven i skuffen når det gjelder å tolke og følge tekniske planer.

Problemløsnings-skills

Utviklingen av apper involverer mange komplekse utfordringer som må løses for å oppnå tåpp-nåtsj funksjonalitet og brukeropplevelse.

En app-utvikler med gode problemløsnings-skills vil være i stand til å identifisere og løse problemer raskt og effektivt, og dermed bidra til å levere høykvalitetsprodukter til kundene i tide. Videre vil denne ferdigheten bidra til å styrke app-utviklerens evne til å skape innovative og engasjerende apper som skiller seg ut i et konkurranseutsatt marked.

Solide kommunikasjonsferdigheter

En app-utvikler må kunne kommunisere effektivt med både kunder og kolleger for å forstå kravene og behovene til appen. Gjennom gode kommunikasjonsferdigheter kan app-utviklere også presentere appen på en tydelig og engasjerende måte, og dermed skape tillit og entusiasme hos kundene.

Videre vil gode kommunikasjonsferdigheter også bidra til å forebygge misforståelser og feilkommunikasjon i kritiske ledd av utviklingsprosessen.

Folq sørger for tilgang til de beste konsulentene - som vi kan håndplukke fra ulike leverandører over hele landet
Alexander Kenich
Group IT Development Manager
Sector Alarm

Icebreaker-ord når du skal på date med en app-utvikler

Enten du har funnet en app-utvikler på Tinder, eller skal samarbeide med en av våre dyktige utviklere for å lage en app for din biz, her er noen ord som kan være kjekt å kunne:

Native app

En native app for mobil er en applikasjon som er utviklet spesielt for en bestemt mobilplattform (for eksempel iOS eller Android). Denne typen apper kan være raskere og mer robuste enn andre typer mobilapplikasjoner fordi de er laget med spesifikke funksjoner og verktøy som er optimalisert for å kjøre på den bestemte plattformen. Native apper har også en bedre tilpasning til mobilens maskinvare, og kan neppe gå ut av dato, siden de fornyes og følger med plattformen.

Hybrid app

En hybrid app for mobil er en type applikasjon som kombinerer elementer fra både native og web-baserte apper. Dette betyr at en hybrid app kan utvikles en gang og deretter kjøres på ulike mobile plattformer som iOS og Android.

Hybrid-apper er vanligvis laget med hjelp av populære web-teknologier som HTML, CSS og JavaScript. Fordelen med disse appene er at de kan gi en god brukeropplevelse, samtidig som de er enklere og billigere å utvikle enn native apper.

Hybrid apper fungerer ved å pakke nettsider og web-apper inn i en native container, som gir appen tilgang til enkelte funksjoner som GPS og kameraet på mobilen. Dette betyr at hybrid apper kan gi en mer responsiv opplevelse enn en ren web-app, samtidig som de kan utnytte fordelene ved app-butikkene.

Web-app

En web-app for mobil er en type applikasjon som kan kjøres på en mobil enhet gjennom en nettleser. De trenger ikke å installeres og tar ikke opp lagringsplass på enheten. Web-apper kan være enkle eller komplekse, og kan inneholde funksjoner som å lese nyheter, shoppe og kommunisere med andre brukere.

Fordelen med web-apper er at de er enklere og billigere å utvikle enn både native apper og hybrid apper. De fungerer på tvers av ulike plattformer og operativsystemer, noe som betyr at utviklerne ikke trenger å skrive kode for hver enkelt plattform.

En annen fordel med web-apper er at de kan oppdateres og vedlikeholdes uten å måtte utgi en ny versjon av appen etter hvert som tiden går. En ulempe er at de kanskje ikke alltid fungerer like bra som en native eller hybrid app. Alt i alt kan web-apper være et godt alternativ når man ønsker å nå ut til brukere på tvers av ulike plattformer og operativsystemer på en enklere og rimeligere måte.

Bilde

Trenger du en app-utvikler? Chill, vi har folq til dine kunders mobil!

Er du på jakt etter en dyktig app-utvikler? Look no further, for Folq has got you covered!

Her hos Folq går vi all in på å hjelpe deg å finne den perfekte app-utvikleren for dine kunders mobil. Vi har samlet en haug med talentfulle utviklere, som er eksperter på både innenfor iOS og Android. Fra hybrid-apper til web-apper og native apper - her finner du din nye bestevenn.

Ikke vent på en app - se under, og tæpp.

OS

Operativsystemet (OS) på mobilen er den viktigste programvaren som styrer hvordan enhetens maskinvare og applikasjoner fungerer sammen. Det er som hjernen i mobilen. Et mobil-OS, som for eksempel iOS eller Android, består av forskjellige deler, som grensesnittet, applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet (API), kjernen og appbutikken.

Grensesnittet lar brukeren interagere med mobilen, inkludert skjerm, berøringsskjermen, knapper, ikoner, og mer. API gir utviklere tilgang til funksjoner som tilgang til internett, GPS, kamera, og mikrofon. Kjernen sørger for at applikasjoner og maskinvare fungerer sammen på en effektiv måte. Appbutikken gir brukeren adgang til en rekke apper som er tilgjengelige for nedlasting til mobilen.

Mens tekniske detaljer kan variere fra OS til OS, er hovedmålet med alle mobil-OSer å gi brukeren en kul og enkel opplevelse ved bruk av mobilen. Det er derfor svært viktig at app-utviklere har god forståelse av de ulike mobil-OS, og kan optimalisere appene sine for best mulige ytelse på enhver plattform.

NB! Ikke bland OS med iOS. iOS skal vi forklare nå.

iOS

iOS er et mobil-operativsystem som benyttes av Apple-enheter som iPhone og iPad. Det er utviklet for å være enkel å bruke med intuitive grensesnitt, og har en høy grad av sikkerhet. iOS er også kjent for å være kompatibelt med en rekke apper og har en rik app-butikk med et stort utvalg av applikasjoner. Operativsystemet har gjennomgått flere oppdateringer og har nå avanserte funksjoner som ansiktsgjenkjenning og Augmented Reality-teknologi.

Android

Android er et operativsystem for mobiltelefoner og nettbrett utviklet av selskapet Google. Det er det mest brukte mobile operativsystemet i verden og er kjent for å være tilgjengelig på en rekke forskjellige enheter, og fra en rekke ulike produsenter. Android har også en stor og variert app-butikk med over 3 millioner applikasjoner tilgjengelig for nedlasting.Folq er en utrolig tjeneste som burde være tilgjengelig for flere profesjonelle disipliner
Herman Schistad
CTO
Kron (Årets Teknologihode - E24)