Gå til hovedinnhold

Grafisk designer - visuell tusenkunstnerHver gang du bruker et produkt eller en tjeneste, opplever du grafisk design. Det kan være alt fra logoen på et selskap, emballasjen til din favorittmatvare, en annonse på en nettside eller den estetiske opplevelsen av et nettkurs. Grafisk design handler om å skape visuell appell og kommunisere budskap på en effektiv måte.


Bilde

Tenk på sist gang du ble fascinert av et vakkert designet produkt eller en annonse som fanget oppmerksomheten din. Grafisk design har som mål å skape visuelle konsepter som er engasjerende, estetisk tiltalende og som formidler budskapet på en treffende måte. Når dette oppnås, får du en visuell identitet som skiller seg ut, tiltrekker seg oppmerksomhet og gjør et varig inntrykk hos dine målgrupper.

Hvis du nå tenker "Wow, dette var grunnleggende informasjon", viser du tegn på å ha et øye for grafisk design. Denne artikkelen er kanskje ikke noe for deg, men det er stor sjanse for at vi bør sjekke ut muligheter som designer hos oss.

Hva er en grafisk designer?

En grafisk designer er en ekspert innen grafisk design og visuell kunst som sammensetter bilder, typografi eller bevegelig grafikk for å skape et designverk.

En grafisk designer lager grafiske elementer primært for publiserte, trykte eller elektroniske medier, som brosjyrer og reklame. De kan også være ansvarlige for tekstsetting, illustrasjoner og brukergrensesnitt.

En viktig oppgave for designeren er å presentere informasjon på en måte som er både tilgjengelig og engasjerende.

Bilde

Håndplukk konsulenter av høyeste kvalitet hos Folq

  • Over 2000 konsulenter
  • Over 170 grafisk designere
  • Med 13 års erfaring i snitt

Hva gjør en grafisk designer?

En grafisk designer skaper nyttige, meningsfulle og funksjonelle visuelle elementer ved hjelp av ulike teknologiske verktøy. Arbeidet avhenger i stor grad av dine eller selskapets behov, men generelle oppgaver for en designer kan omfatte:

Utvikling av visuelle elementer for å støtte en markedsføringskampanje

En grafisk designer vil kunne skape visuelle ressurser som passer perfekt til en spesifikk kampanje, enten det er digitale annonser, infografikk eller trykte materialer.

Designe grafiske overlapper for sosiale medieinnlegg

En grafisk designer kan hjelpe med å lage tiltalende og profesjonelle grafiske elementer som forbedrer innholdet ditt på sosiale medieplattformer. Dette kan være alt fra visuelle anførselstegn, ikoner eller illustrasjoner som fanger oppmerksomheten til målgruppen din.

Utforme oppsettet for en trykkannonse

Enten det er en annonse for et magasin, en plakat eller en brosjyre, vil en grafisk designer kunne skape et visuelt tiltalende oppsett som kommuniserer budskapet ditt på en effektiv og estetisk tiltalende måte.

Skape bedriftslogoer

En grafisk designer kan hjelpe med å utvikle et unikt og minneverdig visuelt merke for din bedrift. Ved å kombinere farger, typografi og grafiske elementer, vil designeren kunne skape en logo som skiller seg ut og representerer din bedriftsidentitet.

Retusjere bilder

Grafiske designere har også kompetanse innen bildebehandling og kan forbedre, endre eller justere bilder for å sikre at de passer perfekt til digitale skilt eller skjermer.

En erfaren grafisk designer vil kunne hjelpe deg med å realisere dine visuelle behov på en profesjonell og engasjerende måte. Ved å forstå dine krav og mål, kan designeren skape visuelle løsninger som passer perfekt til din merkevare og kommuniserer budskapet ditt på en effektiv måte.

Konsulentene fra Folq er flinke, setter seg fort inn i oppdraget og kommer raskt i gang med jobben. Det er essensielt når vi leier inn konsulenter.
Ingvild Kvamme
Leder
Schibsted
Folq sørger for tilgang til de beste konsulentene - som vi kan håndplukke fra ulike leverandører over hele landet.
Alexander Kenich
Group IT Development Manager
Sector Alarm
Det er veldig digg å slippe den gatekeeperen som du alltid møter på i alle andre konsulentselskaper.
Håvard Edvardsen
Tidligere produktsjef
Elaway
Folq er en utrolig tjeneste som burde være tilgjengelig for flere profesjonelle disipliner.
Herman Schistad
CTO
Kron
Vi er veldig fornøyd med konsulentinnleien gjennom Folq. Konsulentene har vært veldig dyktige og profesjonelle.
Henrik Fagerholt
Product Manager
Gyldendal
Folq gjør det enkelt for oss å finne konsulenter som matcher våre krav til tekniske ferdigheter, soft skills og pris. Det sparer oss for mye tid.
Morten Holla
Head of Development
Ice
Det er mye raskere å bruke Folq i stedet for et stort selskap. Vi fikk napp allerede samme dag vi publiserte oppdraget.
Jakob Grinvoll
CTO
Kokkeløren
Folq har hjulpet oss å vokse ved å ha de rette folkene tilgjengelig, med en superenkel tjeneste for å komme i kontakt med dem.
Alexander Sagen
VP R&D
Airthings
Folq løser et reelt problem på en brukervennlig og smidig måte. Tilbydere og oppdragsgivere nyter godt av en transparent og effektiv markedsplass.
Irene Philipps
Manager Director
Osprey Solutions

Grafiske designeres formfulle ferdigheter

Når du vurderer å engasjere en grafisk designer, er det viktig å se etter visse ferdigheter som vil bidra til å sikre et vellykket samarbeid. Her er noen av de viktigste ferdighetene du bør være oppmerksom på:


Målgruppeanalyse

En dyktig grafisk designer vil ha evnen til å grundig analysere og forstå målgruppen din. Ved å utføre målgruppeanalyse kan designeren tilpasse designet til å appellere til de rette menneskene og kommunisere på en effektiv måte.

Fargeteori

En god grafisk designer har kunnskap om fargeteori og hvordan man bruker farger for å skape visuell appell. De vil kunne velge riktig fargepalett som passer til budskapet og formålet med designet, og forstå hvordan farger påvirker folks oppfatning.

Kommunikasjonsevner

En viktig egenskap hos en grafisk designer er gode kommunikasjonsevner. Designeren bør kunne lytte nøye til dine behov og ønsker, og samtidig kunne formidle sine egne ideer og konsepter tydelig. Gode kommunikasjonsevner bidrar til et smidig samarbeid og sikrer at designeren kan levere det du ønsker.

Bruk av dataverktøy

En dyktig grafisk designer vil være komfortabel med å bruke forskjellige dataprogrammer og verktøy som er essensielle for grafisk design. Dette kan inkludere programvare som Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign og andre relevante verktøy. Designerens kompetanse med disse verktøyene er avgjørende for å skape profesjonelle og kvalitetsrike design.

Digitalt skissering

Evnen til å eksperimentere og utforske ulike designideer ved hjelp av digitale verktøy er en verdifull ferdighet hos en grafisk designer. Designeren bør kunne bruke skisseprogrammer og programvare for å raskt visualisere og justere designkonsepter.

Layout

En garvet grafisk designer har en sterk forståelse for layout og hvordan man optimalt plasserer elementer på en trykkside eller skjerm for å skape et visuelt tiltalende resultat. Ved å beherske layoutteknikker kan designeren organisere informasjonen på en klar og engasjerende måte.

Typografi

En erfaren grafisk designer vil ha kunnskap om typografi og evnen til å velge riktig skrifttype og typografiske elementer for å formidle budskapet på en treffende måte. Valget av riktig typografi bidrar til å skape en helhetlig og profesjonell designestetikk.

Nettsideutvikling

For å tilpasse seg dagens digitale verden kan en god grafisk designer ha kunnskap om nettsideutvikling og være i stand til å designe på ulike plattformer. De kan ha erfaring med innholdsstyringssystemer og en forståelse for programmeringsspråk som HTML og CSS, som gir dem muligheten til å lage funksjonelle og brukervennlige nettsider.


Ved å finne en grafisk designer som innehar disse ferdighetene, kan du være trygg på at de vil kunne levere kreative, profesjonelle og effektive designløsninger som oppfyller dine behov og målsettinger.

Bilde

Trenger du en grafisk designer?


Null stress, vi har folk. Vi har samlet kremen av grafiske designere, som kan få din nettside, app eller digitale tjeneste til å skinne. Enten du bare skal ha en logo her, eller om dere skal bygge opp en nettside fra scratch, har vi riktig ressurs til deg.

Er du på jakt etter en kreativ og brukersentrert grafisk designer? Se ikke lengre, Folq har den du trenger!


Grafisk design for fargeblinde – ordene du må kunne

Ser du rødt hver gang noen sier responsiv design eller serif? Du er ikke alene. Og det er ikke meningen at du skal kunne alt en grafisk designer kan. Da hadde du jo ikke trengt en grafisk designer!

Likevel, det er noe gøy med å kjenne at du er litt mer på bølgelengde med dem du jobber med, også her. Vi har laget ei litta ordliste som kan gjøre at du ser enda flere nyanser i landskapet til en grafisk designer. Heng på!

Minimalisme

En designstil som fokuserer på å fjerne unødvendige elementer og skape en ren og enkel visuell estetikk.

Responsivt design

Design som tilpasser seg ulike skjermstørrelser og enheter, slik at nettstedet eller applikasjonen ser bra ut og fungerer optimalt på både mobile enheter og datamaskiner.

Typografisk hierarki

Bruken av forskjellige skriftstørrelser, vekter og stiler for å organisere og fremheve viktig informasjon i designen.

Negative mellomrom (Whitespace)

Tomrommet rundt og mellom elementer i designen, som gir visuell luft og hjelper med å skape balanse og fokus.

Flat design

En minimalistisk designstil som bruker rene former, klare linjer og begrenset bruk av skygger og tekstur.

Vintage

Et designstil inspirert av eldre tiders estetikk, med bruk av retrofarger, slitt utseende og nostalgiske elementer.

Gradients

Overgangen mellom to eller flere farger i en design, som gir en myk og visuelt tiltalende effekt.

Isometrisk design

En teknikk der tredimensjonale objekter vises på en todimensjonal flate, ofte med 45 graders vinkel og ingen perspektivforvrengning.

Overskriftsskatter

Store og iøynefallende overskrifter som fanger oppmerksomheten og gir en umiddelbar forståelse av hovedbudskapet.

Serif og sans serif

Skrifttyper med og uten dekorative "føtter" på bokstavene. Serif brukes ofte til å skape en tradisjonell og formell følelse, mens sans serif gir et mer moderne og minimalistisk uttrykk.

Minimalistiske ikoner

Enkle og stiliserte symboler som brukes til å representere forskjellige funksjoner eller handlinger i et design.

Visuell identitet

En helhetlig og konsistent visuell presentasjon av et merke eller selskap, som inkluderer logo, farger, typografi og andre designelementer.

Blanding av skrifttyper

Bruken av forskjellige skrifttyper sammen for å skape kontrast og visuell interesse i designen.

Visuelle hierarkier

Bruken av størrelse, farge, kontrast og plassering for å organisere informasjonen i designen og veilede leserens oppmerksomhet.

Brukeropplevelse (UX)

Fokuset på å forstå og optimalisere opplevelsen av brukere når de interagerer med et produkt eller en tjeneste, med fokus på brukervennlighet, tilgjengelighet og tilfredshet.

Brukergrensesnitt (UI)

Utformingen av grensesnittet som brukeren interagerer med, inkludert layout, navigasjon, ikoner og interaksjonselementer.

Mørk modus

En alternativ visuell modus for applikasjoner og nettsteder som bruker mørke farger og lavere lysstyrke, for å redusere øyeanstrengelse og spare batteri på enheter med OLED-skjermer.

Responsivt bildevalg

Bruken av ulike bilder tilpasset ulike skjermstørrelser for å sikre at bilder vises optimalt og laster raskt på ulike enheter.

Infografikk

Visuell presentasjon av kompleks informasjon eller data ved hjelp av illustrasjoner, diagrammer eller grafer for å gjøre det mer forståelig og engasjerende.

Animasjon og bevegelse

Bruken av bevegelse, overganger og animasjoner for å gi liv til designen og skape en mer dynamisk og engasjerende opplevelse for brukerne.

Andre relevante roller